Laco Deczi – totálně vytroubený mozek přehled

Laco Deczi – totálně vytroubený mozek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356606/bmid_laco-deczi-totalne-vytroubeny-mozek-hZH-356606.jpg 5 196 196

Laco Déczi je sprosťák, hulvát, křikloun, a tak trochu hovado, říká novinář Tomáš Poláček, autor neobvyklého knižního rozhovoru Totálně vytroubený mozek. Slavný jazzový trumpetista pozval Poláčka v létě roku 2017 do amerického Connecticutu, kde posledních třicet let žije. Ráno spolu lovili mušle v oceánu, po nocích seděli u ohně, poslouchali jazz, a celou dobu vedli rozhovor, ve kterém se Laco Déczi naprosto otevřel. „Po čase odhodil svou známou masku burana,“ říká Poláček, „a já tak poznal jeho velmi svobodnou, něžnou a hravou duši.“ A taková je i kniha Laco Déczi - Totálně vytroubený mozek - sprostá, urážlivá, politicky nekorektní a místy buranská, ale zároveň hravá a něžná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Laco Deczi – totálně vytroubený mozek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

fénix56
20.08.2023 5 z 5

Asi takhle: za partnera bych Laca nechtěla, ale za parťáka na pokec určitě. Vulgarity jsem předpokládala, takže mne nevyděsily. Je to neřízená střela, natlakovaný papiňák, divočák, který si rozhodně nebere servítky a netrpí přehnanou korektností.

Přesto lze z některých momentů vytušit perličky na dně Lacovy duše. Pod drsnou slupkou se občas projeví nečekaná, citlivější Lacova povaha, kterou se ale snaží skrývat.

LordSnape
24.07.2022 3 z 5

Kniha, která v podstatě neodkrývá nic. Jasně, jsou tam nějaké pasáže, ze kterých vyčteme, jaký má Laco vztah např. ke své rodině, ale to je tak vše. Kniha podtrhuje to, co o něm už ale dávno víme. Jako jazzový trumpetista je možná skvělý, ale jako člověk, je to naprostý primitiv, co je sice chvíli zábavný, ale pak se vám stejně až moc zajídá. Jestli jste si mysleli, že v jazzu figurují samí kulturní lidé, jako je to např. u hudby klasické, tak jste se opravdu na míle zmýlili. :-)


zdenekhajek
02.01.2022 3 z 5

Kniha není rozhovor s Lacem Déczim, ale s postavou, kterou Laco Déczi hraje. Kdo čeká, že se něco dozví o Lacově přístupu k jazzu, k harmonii, ke kompozici, tak se zklame. Kniha obsahuje pouze už nesčetněkrát omílané historky ze všech těch talkshow, kam Laca zvou. Bohdalová, Slováček, pořád dokola. Když se náhodou autor víceméně omylem pokusí jít trochu do hloubky, Laco ucukne a vrátí se do role Švejka. Toho ostatně sám v knize zmiňuje. Jazzový trumpetista, o němž před deseti lety širší veřejnost vůbec nevěděla. Až do známého rozhovoru v DVTV. Laco pochopil, že pokud se bude stylizovat do role antihrdiny - Švejka - který je přisprostlý a vždycky na všechny vyzraje, tak v ČR má úspěch zaručen. Všechno stojí za hovno, všichni jsou kokoti. Nakonec sám v knize přiznává, že v USA už nevystupuje. Tam jeho hulvátství neprodává jako v ČR. Ve skutečnosti je lepší obchodník, než jazzman. Doporučuji si na youtube najít video "Laco Deczi jams in Miami Beach", kde improvizuje na naprosto základní jazzový standard - Summertime - takhle hraje "geniální" trumpetista, který má plnou hubu Clifforda Browna. Nejzábavnější je, že autor, který rozhovor vedl, si patrně vůbec neuvědomil, že Laco ho stejně do žádného nitra nepustil.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (20.11. - 3.12.)

21.11.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Laco Deczi – totálně vytroubený mozek v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených240x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených13x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x