Případ Pegasus přehled

Případ Pegasus https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298507/bmid_pripad-pegasus-vKy-298507.jpg 3 156 156

Lang Reilly série

1. díl >

Tajemství zaváté prachem staletí může otřást samotnými základy církve. Řád templářů údajně zanikl roku 1312. Ale co když ne? Možná stále existuje a střeží tajemství, které by mohlo otřást vírou milionů lidí… Americký právník Lang Reilly přijde během podezřelého výbuchu v malebné pařížské čtvrti o sestru. Pustí se do pátrání po skutečné příčině exploze, jenže někdo si očividně nepřeje, aby pravda vyšla najevo, a Langův život se ocitá v ohrožení. Zdá se, že se všechno točí kolem obrazu, který si jeho sestra koupila těsně před smrtí. Mohl být důvodem, proč byla zavražděna? Stopy zavedou Langa přes Řím a Londýn až k ruinám templářského hradu v podhůří Pyrenejí, kde se ukáže, že zdánlivě obyčejný náboženský výjev v sobě skrývá klíč k jednomu z největších tajemství, jaké kdy lidstvo poznalo.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mystery Press
Originální název:

The Pegasus Secret , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Případ Pegasus. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

Madelisi
24.05.2022 3 z 5

Obsahově nijak unikátní, snaha uchovat tajemství z počátků křesťanství tu byla už mnohokrát. Jestli se jednalo o originální zápletku v roce vydání originálu, nedokážu posoudit.

Nikterak nevybočuje z žánru, hrdina ženoucí se po pomstě procestuje polovinu Evropy. Do toho se schovává před policií a padouchy.

Mám jenom jeden menší problém se začátkem - proč si nikdo ani na okamžik nemyslel, že obětí první vraždy měla být přítelkyně hrdinové sestry a ne jeho sestra?

Dále mi vadily nepřesnosti v reáliích.
Nevěřím, že se do Velké Británie kdy mohlo dostat bez kontroly pasu a že kdy bylo v Itálii obvyklé, že většina obchodů má v neděli otevřeno.

cantona
18.10.2021 2 z 5

Bohužel musím napsat, že jsem se u čtení tohoto románu nudil. Napětí vůbec žádné a nevím jestli to bylo překladem, ale občas jsem netušil co vůbec čtu. Příběh se mi zdál dost odfláknutý a abych byl upřímný, zrovna jsem dočetl a už ani nevím a čem to bylo... Další díl sice vlastním, ale začnu s četbou až nebude nic jiného...


pydla
14.06.2021 2 z 5

Jsem zklamán. Mám rád podobné příběhy, ale tahle kniha mi přijde odfláknutá, autor se asi jen chtěl svést na vlně o templářích a Ježíšovi. Nic nového se nedozvíte, autor nejde do hloubky problému, vsuvka dopisů deníku od mnicha byla spíše rušivá, příběhu nijak nepomohla. Napínavá taky zrovna moc nebyla a bojové scény, pomlčet.
Za mne určitě ne. Sáhněte raději po jiné knize.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Starověký rukopis, pro který se vraždí...

25.09.2017


Šifra císaře Juliána nese smrt…

12.03.2017


Žebříček nejprodávanějších eknih v červnu 2016

07.07.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Případ Pegasus v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených196x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených11x
v Knihotéce126x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

agenti, agentky tajemství spiknutí templáři

Autorovy další knížky

Gregg Loomis
americká
2016  65%Případ Pegasus
2017  75%Akta Julián
2017  78%Mise Sinaj