Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka přehled

Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314132/bmid_laska-k-zivotu-aneb-kniha-o-podivuh-ahC-314132.jpg 5 22 22

Propojením Londonova životopisu s ukázkami povídek (Odpadlík, Demetrios Contos, Na trati, Láska k životu, Moudrost stezky, Ten náš Flíček, Mauki, Samuel, Jako staří Argonauti) podává kniha obraz Londona jako statečného a hrdého člověka, vynikajícího spisovatele a žurnalisty, milujícího život, prostého člověka a jeho práci, přírodu a snícího o lepší budoucnosti lidí. O životě a díle amerického spisovatele Jacka Londona napsala a devět jeho povídek přeložila Eva Kotulová. 25-059-77... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Zemlja
27.08.2023 5 z 5

Mám knihu od dětství. Několikrát pročtenou i jen tak prolistovanou. Je to krásné vydání.

hrdlickova_61
12.05.2020 5 z 5

Dívala jsem se na informace o Haně Kotulové a ke svému překvapení jsem si všimla, že jsem ještě nedala hodnocení ani komentář k téhle krásně vypravené knížce, plné výborných informací a ukázek. Jsou vybrány tak, aby to odpovídalo tehdejším požadavkům, ale nijak přehnaně nepůsobí. Odpovídá to tomu, že Jack London měl silné sociální cítění, dané jeho vlastními zážitky a zkušenostmi. Knížku jsem četla s velkým zájmem v mládí a zejména povídku Odpadlík si z ní pamatuji velmi dobře. A také vkusné, působivé ilustrace, jak ty od Adolfa Borna, tak od Evy Haškové. Když jsem pak za pár let četla „Námořníka na koni“, všechno se mi to dobře pospojovalo. A Jack London patří k mým nejmilejším autorům dodnes.


JFK117
09.05.2020 5 z 5

Tahle kniha je krásné umělecké dílo jako celek. Pod černým obalem jsou bílé desky se zlatým kompasem. Překvapí i pečlivé ilustrace životopisné části,která je proložena devíti povídkami s obrázky Adolfa Borna. Přes tuto zvláštní kombinaci vše působí jednotně, celistvě.
Pro takové knížky stojí za to, mít rád čtení a literaturu. Najít si pro sebe perlu a srdeční knihu není jednoduché. A já ji letos našla.
Z povídky Na trati: "Občas tvrdím (jen tak žertem, jak moji posluchači soudili), že hlavní znak, jímž se člověk odlišuje od ostatních živočichů, je to, že člověk je jediný tvor, který trýzní ženy svého rodu. Je to něco, čeho se nikdy nedopusti žádný vlk ani zbabělý kojot. Je to něco, co nikdy neudělá ani pes, zkažený ochočením v lidské domácnosti... "
... a z životopisu :" Zkoprnělý Jack si za napjaté pozornosti davu půl hodiny vydával a zasazoval zuby.... Již tehdy začínal tušit, že se lidé málokdy proslavi tím, zač bojují, ale že naopak to, zač bojují, vejde ve známost až přes nějaké ty klapací zuby."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Láska k životu aneb Kniha o podivuhodném a dobrodružném životě, díle, láskách, bojích a smrti Jacka Londona, spisovatele, zlatokopa, námořníka, tuláka a snílka v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit2x