Vánoce po francouzsku přehled

Vánoce po francouzsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297494/bmid_vanoce-po-francouzsku-sFE-297494.jpg 4 201 201

Láska po francouzsku série

< 3. díl

Román Vánoce po francouzsku Fiony Valpy zahřeje u srdce nejenom v zimě hlavně zjištěním, že k lásce se někdy dá i projíst. A ještě se u toho pobavit! Evie opustil manžel, a tak využije nabídku přátel k pobytu v jejich domku na francouzském venkově. Vypraví se tam úplně sama, jen se sbírkou receptů po babičce, a je odhodlaná na celé Vánoce zapomenout a jen podle ní péct a vařit. Ochotného ochutnávače najde v sousedovi, šarmantním doktoru Didiérovi. Zaujme ho však nejen její skvělý koláč… Padající sníh, skvělá štědrovečerní tabule a trocha vánočního kouzla – bude to ale stačit, aby zmizel přízrak předchozích Vánoc?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The French for Christmas , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoce po francouzsku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

MarNe
28.12.2022 4 z 5

Nejedná se o typický romantický vánoční příběh. Při čtení dost záleží, v jakém je čtenář rozpoložení, co zažil, nebo právě zažívá.
Lze vůbec utéct před Vánoci a s nimi spojenou ztrátou? Kolik času potřebujeme k uzdravení srdce, k odpuštění? A v čem tkví pravé kouzlo Vánoc?
Dějovou linku podtrhují krásy francouzského venkova. Nechybí vysvětlivky k názvům místních pokrmů a vín. Navíc zdatný kuchař pochytí i nějaký ten recept.

mekkejla
08.12.2022 1 z 5

(SPOILER) Tak tohle se hodně nepovedlo. Popadla jsem ji náhodně v knihovně. Obálka i anotace vyvolala dojem, že půjde o lehké romantické čtení s vánoční atmosférou... Absolutně ne! Hlavní hrdinka zpracovává potrat v 7. měsíci, na její cestě ji utěšuje paní, která takové potraty prožila dokonce 3 a její nový objev řeší to, že mu před lety na Vánoce zemřela snoubenka. Takže totální depka, která chvílemi vystřelí do stupidní romantiky, aby opět spadla zpět, nejlépe do problémů třetího světa. Ne, tohle prostě nefunguje. Opravdu bych ocenila, kdyby ztráta dítěte byla v anotaci zmíněna. Je to určitě důležité téma, ale sama bych si ho ve svém momentálním stavu (těhotenství), rozhodně nebybrala.


adrianna0305
07.05.2022 odpad!

Ono to asi není úplný odpad, ale od knihy s vánočním nádechem bych čekala trošku míň deprese a mrtvých (no, i to prase zabili, a já doufala, že aspoň čuník přežije ty jatka). Jo a ty recepty a vaření, taky hodně nudily :( tohle není kniha na povzbuzení sváteční atmosféry.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Únik před minulostí, troška vánočního kouzla – a je tu láska…

23.11.2016


Citáty z knihy (6)

Vztek vás tíží, táhne dolů a nepřestává vás užírat, a taky umí zničit každou šanci, jak znovu začít žít.


Někdy se stane, že vztek nad věcmi, které nedokážeme ovlivnit, namíříme proti těm, kdo jsou nám nejblíž. Právě proti lidem, které nejvíc milujeme. Právě v tom je vztek a hněv nejvíc destruktivní


Člověk, který umí odpouštět, je vlastně ten nejstatečnější člověk.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Vánoce po francouzsku v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených299x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených8x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst112x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech7x