Legendy (L3g3ndy) přehled

Legendy (L3g3ndy) https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459325/bmid_legendy-VJp-459325.jpg 4 61 61

Antologie povídek nejmladší generace autorů české fantastiky. Ze starých příběhů se rodí nové. A stejně je tomu i u této knihy. Staré příběhy českých legend uchopili nejmladší autoři české fantastiky po svém. Vážně, romanticky, humorně i s varujícím podtextem. Ze spojení starého a nového tak vznikly L3g3ndy, které znovu uvedou v život příběhy o Bivojovi a kanci (tedy vlastně Kanci), Golemovi, pražském Orloji, nikdy nekončící Dívčí válce, ale i ty méně známé, jako jsou Železný muž či příběh zakleté dívky z ulice V Tůních. Vítejte ve světě fantazie nejmladších autorů, světa, do kterého vstupujete s odvahou poznat nové, ale odejdete s jistotou, že touha vyprávět příběh nikdy neumírá. Antologie L3g3ndy přináší hostující povídku ostříleného bestsellerového autora žánru young adult Thea Addaira.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Legendy (L3g3ndy). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

ArkAngel
02.05.2023 3 z 5

Když vznikaly L3g3ndy, dostali autoři jednoduchý úkol - vzít nějakou českou pověst nebo legendu a po vzoru YouTube seriálu Legendy Polskie ji převést do přítomnosti nebo blízké budoucnosti. Co se týče kvality, tak to balancuje na pomezí dvou a tří hvězd, ale druhá polovina je výrazně lepší, tak jsem se rozhodl i pro vyšší hodnocení. Železného muže, Virus a Oheň bych tak označil i za nejlepší texty z antologie, kdy mi nepřišlo, že by legendy překlápěli na sílu, jako tomu bylo třeba u Kance nebo Tenkrát na zahradě. Jinak mi přišlo paradoxní, jak Annie Mirai píše v závěru své povídky, že člověk by neměl dát na první dojem a měl by dát ostatním možnost jej změnit, aby toho pak nelitoval... protože sama toho schopna není. Sám jsem se na antologii podílel, ale ve výsledku jsem se do ní nedostal... takže kdyby měl náhodou někdo chuť si přečíst můj text, klidně se ozvěte, pošlu.

rimar
07.03.2023 3 z 5

Tak kolik povídek mně v knize zaujalo by spočítal na prstech jedné ruky hodně nešikovný dělník na cirkularce. Pár jich CH má potenciál ale zbytek prostě jede na jiné vlně než já a nechápal jsem je. Může to být i mezigenerační propast a už možná mladé autory nechápu. Ale jinak je super že mladí dostali možnost sebeprezentace pod křídlem uznávaného autora. Proti antologiím ve stínu .... tohle byl hodně chudý a nevýrazný příbuzný, ale tam byli zase naši velmi zkušení autoři prezentující top úroveň z naší země.


Solverino
16.01.2023 2 z 5

Tak za mě nic moc... nudné, roztahané a málo imaginativní. Povídky mi přišly takové jako "ukoptěné". Strašně na sílu napasované na nějaké rádoby legendy... děkuji, ale ne. Pro mě nic. Doporučil bych snad povídky "Virus" nebo "Deset kostlivců" a "Oheň".

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Legendy (L3g3ndy) v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit24x