Leo Berlin přehled

Leo Berlin
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506361/bmid_leo-berlin-wKi-506361.jpg 4 31 31

Leo Wechsler série

1. díl >

Berlín 1922. Inflace nabírá na obrátkách, Německo je politicky rozvrácené a lidé po prohrané válce nemohou najít klid. Detektiv inspektor Leo Wechsler, ovdovělý otec dvou dětí, je konfrontován se záhadnou vraždou. Zázračný léčitel, jehož pacientky pocházely z vyšších společenských vrstev, byl ubit k smrti figurkou Buddhy. Neexistují žádní svědci, žádné stopy. O něco později dojde k vraždě prostitutky. Mohou tyto případy nějak souviset? Pátrání, které inspektora Wechslera zavede do elegantních sídel, chudinských čtvrtí, kokainových doupat i čtvrtí červených luceren, navíc komplikuje také Wechslerův kolega von Malchow, který se otevřeně hlásí k pravicově nacionalistickým názorům…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Leo Berlin: Ein Fall für Leo Wechsler , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Leo Berlin. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

broskev28
dnes 4 z 5

Leo Berlin jsem vyhledala na základě podobnosti se sérií Volkera Kutschera: tatáž doba v Německu, detektivní ladění a navíc Susanne Goga byla první v pořadí, takže sem s ní, tedy lépe s první knihou její série!
Po přečtení konstatuju, že to vůbec není špatné čtení. Autorka věnuje méně místa popisu města samotného, jeho institucí a vlastně i politické a společenské situaci, v níž se tehdy Německo nacházelo. Identický je v obou sériích snad jen kriminální rada Gennat zvaný Budha a jeho dortíky všeho druhu.
Takže ano – je to jiné než Mokrá ryba (ač se tady tento výraz objeví hned několikrát), hlavní hrdina řeší zcela jiné životní zádrhele nežli Gereon Rath, koneckonců u otce rodiny je to pochopitelné, ale výsledkem je i tady příjemně ubíhající a čtivá detektivka. Komisař Wechsler je velmi sympatický a rozvážný muž, navíc se tady objeví i knihovna a (sličná a chytrá) knihovnice, takže já tleskám. Pro čtenáře, který si nelibuje v detailním popisu nezáviděníhodné situace Německa mezi dvěma světovými válkami, bude tato kniha určitě stravitelnější, už jen díky svému rozsahu.

jennefer
02.01.2024 3 z 5

Pro mě příjemné překvapení. Zajímavé je časové zasazení děje, komisař má svoje kouzlo a děj i informace jsou dávkovány plynule a tak akorát. Lepší 3*, přečtu si i další dily, styl autorky se mi líbil.


alzbeta4340
19.12.2023 5 z 5

Tuto detektivku jsem nějakou dobu odkládala kvůli nedostatku času a jinému čtení - ale nakonec se mi hodně líbila. Jedná se o v dobrém smyslu jednoduchý příběh, vyšetřování vraždy léčitele, který je přehledný a logický. Zajímavé je také prostředí, Berlín 20. let minulého století a rodinné zázemí vyšetřujícího inspektora Leo Wechslera.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Leo Berlin v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x