Les v domě přehled

Les v domě
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514824/bmid_les-v-dome-2vI-514824.jpeg 4 3908 3908

Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alkoholu — a děvčátko zůstalo viset na krku nevraživé babičce, která obhospodařuje zahradnictví a je přesvědčená o tom, že všechno špatné lze v životě vyhubit jako žravé plzáky. Nebo o tom prostě nemluvit. Jenže všude kolem je les, ve kterém se skrývá cosi hrozivého, a cácora jednoho dne mluvit začne… Alena Mornštajnová napsala silný a dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Budete se bát, ale nepřestanete číst, dokud se neobjeví na povrchu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Les v domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1058)

SirenKa
dnes 3 z 5

Silný příběh, který jsem dlouho odkládala. Autorka se skvěle dokáže vcítit do pocitů hlavní hrdinky a její popisy prožitků dětské duše jsou velmi autentické. Zakomponování "lesa" - prostě famózní.

Při čtení knihy mne neustále rušilo nevhodně zvolené písmo, nechápu jak se toto může stát autorovi formátu Mornštajnové. Celkově grafické zpracování textu působí lacině a amatérsky.

lenik284
předevčírem 4 z 5

Konečně jsem se dostala k tomu,abych si knížku přečetla nějak jsem k ní neměla odvahu. Vůbec nevím co napsat, paní Mornštajnovou mám ráda přečetla a vlastním všechny její knihy,ale toto je tedy mazec, zvrácené, odporné a bohužel v dnešní době pravdivé.Jak tohle vůbec někdo může dopustit takový zvěrstvo... hlavní hrdinka mě tedy vytáčela, že neřekla pravdu jak to bylo...,a vůbec všechny postavy v domě hrůza, děs.Už ze začátku jsem věděla kdo co.., ale ten konec rozhovor dcera a matka ach Přečtěte si knížku.


elexmil
30.05.2024 5 z 5

Konečně přišla v pořadníku v mé knihovně řada i na mne. Pokud si člověk všímá různých studií o počtu týraných a sexuálně zneužívaných dětí ve vlastních rodinách, je to dost děsivé, nepochopitelné. Jedno zlo pak často podmiňuje zase další zlo. Paní Mornštajnová velmi srozumitelně a mistrně popisuje, co se může v duši takového týraného dítěte odehrávat, jak pocit nekonečné křivdy ovlivňuje chování dítěte, jeho sociální vazby, jeho celý život.

všechny komentáře

Související novinky (60)

Žebříček nejprodávanějších knih (8. týden)

28.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (6. týden)

14.02.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (5. týden)

07.02.2024

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (1)

Vytištěné řádky ale zůstávaly slovy a větami, písmena se neměnila v obrazy a neměla sílu přenést mě do jiného světa.


Ocenění knihy (1)

2023 - Český bestseller (Cena čtenářů)


Kniha Les v domě v seznamech

v Právě čtených67x
v Přečtených5 556x
ve Čtenářské výzvě1 844x
v Doporučených221x
v Knihotéce798x
v Chystám se číst1 177x
v Chci si koupit474x
v dalších seznamech26x