Let do nebezpečenstva přehled

Let do nebezpečenstva https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73316/let-do-nebezpecenstva-73316.jpg 4 505 505

Posádka lietadla skolabuje po konzumácii pokazeného jedla. Aj cestujúci, konzumujúci rybu, zápasia o život. Medzi tými, ktorí jedli niečo iné je vyslúžilý pilot, a ten sa v spolupráci s navigačným centrom podujme s lietadlom pristáť...

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Flight into Danger , 1958


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Let do nebezpečenstva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (86)

heavy66
09.04.2024 5 z 5

Archaický thriller, ale vyšší věk mu neubírá na čtivosti a napětí, protože námět je univerzálně platný a Hailey uměl predikovat budoucnost. Představte si, letíte s nízkonákladovkou, sedíte ve very low cost economy přímo na podlaze, právě jste pojedli podivný blaf, otevřenými dveřmi kokpitu vidíte kapitána zvracet do pytlíku, a pod vámi je deset kilometrů volného prostoru.....Naštěstí zatím neupadly za letu dveře jako tomu boeingu v Americe letos v lednu!

malýčtenář
28.03.2024 5 z 5

Tato kniha se dá číst znovu a znovu a stále je čtenář v napětí od začátku až dokonce.


ludek.n
18.03.2024 5 z 5

Rutinní let 714 Kanadské společnosti příležitostných letů z Winnipegu do Vancouveru se vinou špatného jídla proměnil v dramatický boj o život. Otravou jsou postiženi jak cestující, tak posádka a do pilotního křesla čtyřmotorového kolosu musí usednout bývalý válečný pilot, který však seděl v kokpitu bojové stíhačky naposledy před dvaceti lety. Odborník na letectví John Castle dodal specifikace a technické podrobnosti, bestsellerista Arthur Hailey přidal charaktery, dramatickou zápletku a vlastní příběh. Výsledkem je jeden z nejúžasnějších katastrofických thrillerů všech dob. Úderný, realistický, přesvědčivý, krystalicky čistý, úsporný v použitých výrazových prostředcích, přesto s neuvěřitelnou vypovídací schopností. Pánové se s ničím nepárali a zaměřili své úsilí na autentickou reportáž. Okamžitě jste na stejné vlně a přímo na palubě onoho nešťastného letu 714. Společně s Georgem Spencerem, doktorem Bairdem a letuškou Janet Bensonovou prožíváte všechny dramatické chvíle jejich nočního dobrodružství. Tohle je slabikář všech katastrofických příběhů, dokonalý a i po letech neuvěřitelně čtivý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Let do nebezpečenstva v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených789x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených35x
v Knihotéce308x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x