Poslední bitva přehled

Poslední bitva https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76798/mid_posledni-bitva-x3e-76798.jpg 4 1497 1497

Letopisy Narnie série

< 7. díl

Narnie… kde lež plodí strach… kde oddanost prochází těžkou zkouškou… kde se všechny naděje zdají ztracené… V posledních dne své existence Narnie prožívá nejtěžší boj – nikoli proti útočníku zvenčí, ale proti nepříteli z vlastních řad. V zemi se rozmáhají lži a faleš a pouze král spolu s hrstkou oddaných může zabránit zničení všeho, co je jim tak drahé v krásné a tajuplné zemi Narnii.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Orbis pictus (ČR)
Originální název:

The Last Battle , 1956


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední bitva. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (137)

LuciaSangster
28.03.2024 5 z 5

Tohle byl nejvíc epický díl celý své série. Za celou sérii se mi zde vystřídalo nespočet pocitů a strachů o postavy. Upřímně? Nikdy jsem nevěděla, že Narnie končí takto. Doteď jsem smutná z toho, protože jsem to opravdu nečekala.
To, co se stalo na konci mi vyrazilo dech. Nečekala jsem, že to takhle skončí se smutným i veselým koncem. Trvalo mi nějakou chvíli, než jsem se s tím srovnala. Na druhou stranu je to krásné zakončení celé série, kterou miluji.
Tenhle díl ve mně vyvolal asi nejvíce pocitů, a to hlavně negativních. Byla jsem hned ze začátku naštvaná, že jsem to nechtěla číst, ale pak jsem se k tomu vrátila. Jsem vzorný Narnian, takže slzička ukápla, co si budeme.
Autor si opravdu dal záležet na atmosféře. Dokázal i čtenáře překvapit, že na to zíral s otevřenou pusou. Popravdě tady jsem absolutně nic nepředvídala.
Jen je tady nejvíce cítit náboženská víra, kterou autor tady prosadil ze všech dílů nejvíce.

jejda.majda
27.02.2024 5 z 5

Podruhé jsem dočetla poslední díl Letopisů Narnie. Stejně jako kdysi jsem se při čtení nemohla zbavit pocitu naštvání nad tím, jak mohou být všichni takové ovce a věřit tomu, co „jedna paní povídala”, bez toho, aby si ověřili všechny informace. A pak jsem si vzpomněla, v jakém dnes žijeme světě.

Letopisy Narnie jsou plné různých podobenství a narážek na náboženství, v tomto posledním díle je to úplně nejvýraznější. Z náboženského hlediska byl asi závěr opravdu velkolepý, pro mě byl ale trošku zklamáním. I přesto ale Narnii nikdy nepřestanu milovat.


Vjeerus
22.12.2023 3 z 5

Člověk by čekal jakési vyvrcholení série, které se pro mě moc nedostavilo. V tomto díle jsem nejvíc cítila náboženský vliv, který chtěl autor asi předat a tak mě poslední třetina knihy o juchání o tom, co se všem stalo úplně nenadchla.
Narnie je krásné místo a fakt mě mrzí její konec a celkově nerozpracovanost postavy Taše, která mohla nabídnout víc, než jen „ukažme si na zlouna“. O to víc jsem vděčná aspoň za Opičáka a úplně nejvíc mě vlastně bavili trpaslící, kteří šli sami za sebe a díky tomu trošku rozhýbali jinak dost jednotvárný děj k zajímavosti.
Opět jsem knihu poslouchala v audioverzi od pana Táborského a nebýt jeho práce s intonací, rozhodně bych se s knihou mořila dýl, protože pro mě nebyl příběh ničím moc výjimečný a ani ta dětská jednoduchost to nezachraňovala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední bitva v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených2 712x
ve Čtenářské výzvě40x
v Doporučených124x
v Knihotéce720x
v Chystám se číst235x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech15x