Levandulový pokoj přehled

Levandulový pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218378/mid_levandulovy-pokoj-OZo-218378.jpg 4 363 363

Pařížský knihkupec Jean Perdu ví naprosto přesně, jaká kniha dokáže zmírnit určitou bolest duše. Na své lodi plné knih, kterou nazval Literární lékárna, prodává romány jako medicínu pro život. Jen sám sebe nedokáže vyléčit. Už jednadvacet let se trápí odchodem krásné provensálské dívky Manon, která ho opustila, když v noci spal. Nezůstalo mu po ní nic, jen dopis, který se nikdy neodvážil otevřít a přečíst. Až do letošního léta…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Das Lavendelzimmer , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Levandulový pokoj. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (135)

Venny345
28.04.2024 2 z 5

Jednoznačně jsem si knihu vybrala podle obalu… který mu však jednoznačně přidal na atraktivitě. Bohužel to nezachránilo obsah. Příběh jsem dočetla velmi těžko, protože mě nic nenutilo zjistit, jak to vlastně celé bylo. Zpočátku mě kniha i bavila, dialogy mezi Jeanem a Jordanem byly poměrně vtipné, ale i tato vlna se postupně rozplynula a nakonec byla z knihy jen jedna velká a plochá louže.

Marcela52
20.02.2024 4 z 5

Romantický příběh pařížského knihkupce, který na své lodi plné knih prodává romány jako medicínu pro život, jsem si asi tak do poloviny docela užívala. Když se tento muž vypraví po stopách milované dívky, která ho před dvaceti lety opustila, a do nekonečna líčí společné zážitky z doby dávno minulé, bylo už na mě toho srdcebolu a nostalgie příliš.
Nicméně jsem ocenila inteligentní erotické pasáže i krásné popisy přírody. Provence je v tomto románu opravdu kouzelná a inspirativní, ale jak se říká, někdy je méně více. To platí i pro tento čtivý román, který nakonec působil trochu překombinovaně a nevěrohodně...


Hypatia1010
18.10.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si vybrala kvůli čtenářské výzvě, ale už předtím jsem ji měla v seznamu knih, které bych si chtěla přečíst. Začátek mě tak docela nezaujal a chvíli jsem se obávala, že to bude dost propadák, ale po nějakých třiceti stránkách se to zlomilo a pak už jsem si knihu vyloženě vychutnávala. Vyklubal se z toho dojemný a cituplný příběh muže, který vzpomíná na svou nekonvenční jedinou lásku a tak trochu lituje sám sebe. Nyní ve zralém věku najde odvahu přečíst dopis na rozloučenou, který mu jeho milovaná zanechala a následně se vydává na cestu, aby splnil poslední přání své milenky, ale hlavně aby poznal sám sebe a smysl lásky a mohl se ve svém životě posunout dál a začít znovu milovat.
Příběh je plný hlubokých myšlenek a navíc je prošpikován odkazy na zajímavé a často i notoricky známé knihy jako inspiraci nebo pro zamyšlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Levandulový pokoj v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených514x
ve Čtenářské výzvě146x
v Doporučených47x
v Knihotéce268x
v Chystám se číst366x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech13x