Lhář 4 přehled

Lhář 4
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159720/bmid_lhar-4-MqP-159720.jpg 4 117 117

Lhář série

< 4. díl

Loki se vrací! Tentokrát s poslední misí. Luciferovi se podařilo spustit Apokalypsu. Legie Pána ani Satanova armáda už neexistují, stejně jako civilizace na Zemi. Žezlo teď třímají Hlad, Válka a Mor a jedinými šťastnými obyvateli zeměkoule jsou zombie. Převezme moc nad dušemi vládce pekla? Do cesty za vítězstvím se mu postaví banda prolhaných zoufalců, podivínů, ztroskotanců a hejsků, ale i fanatických obdivovatelů Stephena Kinga a možná i pár militantních feministek. A samozřejmě sám Lhář. Zveme vás na Broadway! Dnešní program: poslední bitva o lidstvo! Pouze jediné představení! -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

Kill´em all , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lhář 4. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Micho86
20.02.2024 3 z 5

Zakončení série mě bohužel dost zklamalo, nějak jsem se při čtení nemohla dočkat, až to konečně skončí, a měla jsem pocit, jako by to autor viděl přinejmenším podobně..
Byla to zábava jako vždycky, neříkám že ne, ale některé dějové linky se zbytečně táhly, Loki ke konci už nepůsobil svým projevem úsměvně a vychytrale ale spíš jen zuřivě a labilně, o tom rychlokonci škoda mluvit a ve výsledku nemám pocit, že by ten příběh skutečně skončil - jenom ho někdo přestal vyprávět.
Série to byla dobrá, ale poslední díl ji dle mého názoru bohužel hodně zkazil..

KubaHanzelin
10.08.2023 3 z 5

Celá tetralogie se nesla v pohodovém duchu nenáročné literatury což je pro mě ideální letní čtení, bohužel mi chyběl nějaký wow efekt, ani u jedné knihy se nedostavil a to mě lehce mrzí, vzhledem k tomu, že mám Lokiho postavu (jak komiksovou+filmovou tak mytologickou) velmi rád. Doporučuji pro ty, kteří si chtějí u čtení oddechnout a nelámat si s ničím hlavou:)


Zelený_Drak
27.04.2023 2 z 5

(SPOILER) Třetí a čtvrtý díl jsou podle mého názoru jeden román ve dvou svazcích a proto je budu komentovat společně (a také proto, že jsem je přečetla hned po sobě a teď nevím, kde třetí končí a čtvrtý začíná). Tak toto Lokiho velké finále, po kterém jsem pokukovala deset let, než jsem se do něj pustila, byla docela nuda. Byly tam dobré nápady, ale zároveň tam často bylo znát, že autor se potřebuje zbavit všech postav, aby mohl odehrát apokalypsu a pak zase potřebuje postavy vytáhnout z klobouku (nebo z obrazu... nebo zpoza duhy). Lokiho sólo výlet mě moc nezaujal. Takových Oberonů a Titanií už jsem viděla. Asi by to nebyla polská fantasy napsaná mužem (četla jsem taky Białołęckou a u žen to, zdá se, pravidlem není není), kdyby hlavní hrdina nebyl věhlasný milovník. Vážně se těším až si přečtu fantasy nebo sci-fi od autora typu Ćwiek, Lewandowski, Przybyłek (doporučuji) a on se nebude snažit být další Sapkowski a napsat dalšího Geralta a místo toho napíše o hrdinovi, po kterém nezatoužila úplně každá žena, kterou kdy potkal. Takže vyhlášený milenec všech Loki je odklizený na velkou výpravu do země víl a čtenáři je jasné, že to je proto, aby nepřekážel ději. Erós a Jenni (omyl série, zpětně hodnoceno by se to bez ní docela dobře obešlo) překáží v Paříži a autor jim kreativně ale ne moc zábavně zachraňuje krky. Erós je nakonec asi nejkladnější hrdina. Asi mu nic jiného nezbývá, když pozici supernadsamce obsadil bůh lží. Bakchus má nakonec asi nejzajímavější linku. Jen je škoda, že je podán jako ustrašený tlustý bůh, který se musel až po tisících let vlastní existence přiučit od Lokiho, jak si poradit v nesnázích. Nemyslím, že jeden z těch krutějších řeckých bohů by takovou inspiraci potřeboval. Samotné finále mě dost zklamalo. Jasně, myšlenka pěkná, "filosofický" konec ("Bůh chtěl aby lidé měli ve svém konání svobodnou vůli a tu mají jen nevěřící lidé."), ale samo o sobě to není závěr, ze kterého bych byla celá vedle a příběh je tím úplně useknutý. Čtenář nedostane ani pár vydýchávacích stránek na téma "a co se stalo s tím nebo oním člověkem pak?". Vzato kol a kolem mě série jako celkem (tedy mínus vsuvka Mechanomania, tu jsem nečetla) docela bavila, ale ne tak, abych ji musela mít doma. Už proto, že znovu Lháře číst nebudu. Možná si ale někdy ještě přečtu ten půldíl, pokud se mi naskytne příležitost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lhář 4 v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených166x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených10x
v Knihotéce116x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit12x

Štítky knihy

polská literatura andělé Lucifer severská mytologie 4 jezdci apokalypsy

Autorovy další knížky

Jakub Ćwiek
polská, 1982
2011  80%Lhář
2011  87%Lhář 2
2013  81%Lhář 4
2013  78%Lhář 3
2019  95%Lhář Loki