Lipová alej přehled

Lipová alej https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88824/bmid_lipova-alej-2bG-88824.png 4 80 80

Půvabný průvodce po naší vlasti včetně Slovenska je vyprávěný autorovou noblesní češtinou. Formou glosované lyrické vlastivědy se autor obrací především na dětské čtenáře, kterým přibližuje některé události a některé kouty bývalého Československa. Fejetony, črty a drobné úvahy kladou důraz na sounáležitost s minulostí země, objevují její zapomenuté krásy a na závěr se autor vyznává z lásky k mateřskému jazyku.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lipová alej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Mindy
03.01.2023 5 z 5

František Nepil - to je u mě sázka na jistotu. V této knize nás provází po jemu blízkých místech naší vlasti (v době vzniku knihy tedy ještě Československa). Vyprávění je doplněno mnoha historickými zajímavostmi a životními moudry. Moc pěkné.

Simona99
26.07.2022 5 z 5

Milá, rychle čtivá knížka... pro děti i dospělé. Autor píše s humorem a moc hezky popisuje všechna místa "u nás doma" :-)


Lily101
26.06.2022 2 z 5

První psaná recenze někoho, na koho kniha nezapůsobila tak, jak by dle ostatních recenzentů měla.

Za mě první čtvrtina knihy skvělá a pak už jen patos v podobě příběhů stylu “Tam jsem potkal jednu paní a ta prala prádlo.”, na což následuje příběh, který Vám nic nedá a vlastně ho s místem, kde se stal, nespojuje zhola nic. Všechny běžné příběhy lidí nebyly špatné, ale co je moc, až skoro sentimentální nutnost vyprávět o něčem, co nikomu nic nedá, to je moc.

Líbilo se mi provázání měst a míst na známé osobnosti, jenže s ohledem na dobu jsem dost opatrná a je zapotřebí veškeré až lidové příběhy osobností přijímat kriticky, to jest ověřovat z jiných zdrojů. Dost (víc než bych kdy řekla) mě dostala v negativním slova smyslu první věta na straně 73 knihy, ve které se povídá o předávání naší země z mužské generace na mužskou generaci. V roce 1985 mi to už přijde odvážné tvrzení. Ale třeba se mýlím; přeci jen jsem v této době ještě nebyla na světě, tak co o tom můžu vědět, že?

Uděluji dvě obligatorní hvězdy autorovi i dalším osobám podílejícím se na vydání knihy za snahu. Půl hvězdičky přidávám za občasné milé slovo, které pohladí po duši, ale v konečném důsledku zaokrouhluji na dvě hvězdičky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lipová alej v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených8x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit4x