Loď mezi hvězdami přehled

Loď mezi hvězdami https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129942/bmid_lod-mezi-hvezdami-129942.jpg 4 807 807

Loď mezi hvězdami série

1. díl >

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel. Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít...... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Across the Universe , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loď mezi hvězdami. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (151)

SáraR.
12.12.2023 5 z 5

Knihu Loď mezi hvězdami mi doporučila kamarádka a já se k ní konečně dostala. Byla to moje teprve druhá sci-fi kniha (první byla Spát v moři hvězd od Christophera Paoliniho) a neskutečně mě to bavilo. Celý příběh je perfektně promyšlený. Nenapadlo mě, že by kniha mohla být až tak dobrá. Čekala jsem jednoduchou zápletku v zajímavém prostředí a nějakou tu romantickou linku, ale příběh mě velmi mile překvapil. Postavy jsou moc fajn, nechyběla ani spousta tajemství, lží a intrik. Posledních 40 stran bylo hodně zajímavých a můj mozek už byl celkem na kaši z těch všem zjištění a zvratů atd. Prostě od tý jedný kapitoly to bylo jako přejet vrchol horský dráhy!
Za mě rozhodně doporučuji všemi deseti, klidně i starším čtenářům, než je nejspíš cílová skupina. Mě je už skoro 17 a nemůžu udělat nic jiného než dát plný počet! ;)
!!Pozor spoiler!!
Hodně mě zajímá, jak se bude příběh vyvíjet dál a jestli u obyvatel Universa začne vznikat Ponorkový syndrom. Celkem by se dal očekávat, když lidé zase vnímají a normálně myslí. Na druhou stranu jich tam není zase úplně málo a autorka by tuto skutečnost mohla vynechat. Kdo ví? Já se jdu hned vrhnout do dalšího dílu! ;)

april4
13.10.2023 2 z 5

Celkem dobré téma i zápletka, ale styl psaní mi moc neseděl.... takový "nespádový" , s opakujícími se informacemi a popisy situací a pocitů. Pochopila jsem pozici Otce a Syna, i jejich vztah a není potřeba zmiňovat ho při každé příležitosti.


Hanjimka
28.08.2023 4 z 5

Určitě mně kniha zaujala a ráda budu pokračovat v dalších dílech.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Loď mezi hvězdami v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených1 123x
ve Čtenářské výzvě96x
v Doporučených96x
v Knihotéce380x
v Chystám se číst547x
v Chci si koupit140x
v dalších seznamech17x