Zlaté údolí přehled

Zlaté údolí
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45748/zlate-udoli-45748.jpg 5 47 47

Lovci vlků série

< 2. díl >

Volné pokračování románu "Lovci vlků" zavádí opět čtenáře do kanadské přírody, mezi odvážné lovce zvířat a hledače zlata. V tomto románu uskuteční mladí hrdinové první knihy plánovanou cestu za zlatem, naleznou bohaté rýžoviště zlata i tragického majitele tohoto bohatství, starého šíleného prospektora Johna Balla. Autor trilogii nedokončil, třetí dílo o tajemné jeskyni napsal polský spisovatel J. Marlicz.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zlaté údolí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Lmslaver
26.07.2021 5 z 5

Volné pokračování Lovců vlků. Nepřátelští indiáni kmene Woongů unesou mladou indiánku Minnetaki. Bratr Wabi, přítel Rod a starý indiánský stopař Mukoki vyrážejí do divočiny za její záchranou. Romantické dobrodružství z kanadského severu, o trochu napínavější než první díl. Příjemná, odpočinková kniha, kterou jsem četl několikrát.

Luigi1
27.04.2021 5 z 5

Toto se dá číst i po tolika létech.


Marek82
01.04.2021 5 z 5

Pokračovanie Lovcov vlkov sa podarilo. Stále je to kniha pre mladšie publikum, kde netreba čakať nečakané zvraty, či nebodaj ohrozenie života niektorej z hlavných postáv, ale v príbehu sa nachádza niekoľko okamihov, kde si čitateľ nemusí byť istý, ako to dopadne. Oproti prvému dielu je zápletka naznačená od začiatku a príbeh graduje k záveru. V knihe sú odkazy na prvý diel, nie je nevyhnutné mať ho prečítaný, ale ide o sériu, takže som počúval oba diely. Zvukovo už tradične na vysokej úrovni. Oproti prvému dielu menej zvukových predelov, ale nechýbajú stále zvuky zvierat, či výstrelov. Deťom sa kniha bude veľmi páčiť, je to príbeh o priateľstve, dobrých skutkoch a prírode. Nevýhodou je, že tretí diel Tajomná jaskyňa nie je spracovaný ako audiokniha, navyše sériu dokončil iný autor, čiže za mňa ostáva koniec série otvorený a rád sa k nej po čase vrátim, keď vyjde audioverzia Tajomnej jaskyne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zlaté údolí v seznamech

v Přečtených63x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech2x