Luk královny Dorotky přehled

Luk královny Dorotky https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22808/luk-kralovny-dorotky-22808.jpg 4 57 57

Šest rozmarných milostných příběhů zdůrazňuje Vančurovo mistrovské vypravěčství. 7. vydání, v nakladatelství Československý spisovatel 3. vydání. Bezplatná knižní prémie edice KLÍČ za rok 1982.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Luk královny Dorotky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Maki229
15.02.2024 3 z 5

S češtinou umí Vančura zacházet jak se patří, s láskou, citem, dobře se mi to čte. Občas jsem se u těchto povídek i pousmála, bavily mě.
Úplně však s jeho rytmem psaní příběhů v této knize nesouzním a není to proto, že psal před 100 lety, někteří spisovatelé o 50 až 100 let starší mi jednoduše kápnou do noty lépe. Proto jen 3 hvězdy

Zelený_Drak
20.10.2023 2 z 5

Vančura píše krásně, ale o věcech, které mě nezajímají. Četla jsem na přelomu srpna a září a už si nepamatuji, že by mě nějaká povídka oslovila. Když už mě to trochu zajímalo, většinou mě zklamal příliš rychlý konec. Snad jen Dobrá míra trochu vybočila z řady. Mou oblíbenou knihou od Vančury zatím zůstává "Kubula a Kuba Kubikula".


000nugatovej
23.03.2021 4 z 5

Vančurovské přitakání životu, lásce a mládí. Ta jsou více než (třeba) literatura. Protože: "Číst a spát a třeba pít nemírně víno není samo o sobě nic špatného, jenže věc závisí na tom, kdo ji dělá! Je-li někdo takový zapeklitý hnidopich, propadne mu největší kniha mezi prsty, nejlepší lože se promění na pelech, nejohnivější víno zhořkne na jeho jazyku a vše, co z toho má, je jediné bolest hlavy. Proto si jest přáti, aby táhl ke všem ďasům a nepředstíral, že má záliby a lásky, že pracuje, když lenoší, a že je zamilován, jakkoliv myslí jenom na sebe." (str. 180)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Luk královny Dorotky v seznamech

v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce84x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit3x