Lustr pro papeže přehled

Lustr pro papeže https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418913/bmid_lustr-pro-papeze-A9l-418913.jpg 5 670 670

"Skutečný příběh z pekla normalizačních lágrů" Syrově drsná výpověď nevinně odsouzeného mladého trampa, který se provinil jen tím, že byl ve špatný čas na špatném místě. Jeho cesta brutálními pracovními tábory v té báječné normalizační době, kdy všichni mlčeli a užívali si populární hudby a veselých filmů. Skutečný příběh z dávno zapomenutého minkovického pekla, vězni přezdívaného Minkau – podle nacistického vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau, se kterým si ten český v ničem nezadal...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lustr pro papeže. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (224)

vercas945
předevčírem 5 z 5

Výborně napsaná kniha, od které jsem se při čtení snažila držet trošku odstup a úplně ji neprožívat, protože bych občas těžko četla dál... Autorovi děkuji za napsání a rozhodně doporučuji k přečtení.
Historička ve mně by si ráda přečetla příběh hlavního hrdiny i po opuštění vězení, ale protože mám dojem, že by to ani potom nebylo moc veselé, tak z lidského hlediska byl příběh asi ukončen v pravou chvíli.

marketa1860
04.04.2024 4 z 5

Neskutečné, nemám slov. Kniha malá velikostí, veliká obsahem.
Tolik hrůz, zloby, beznaděje, bezpráví, co člověk dokáže unést..., budu ještě dlouho trávit životní příběh Míly, který byl v nepravý čas na nesprávném místě a tento okamžik zcela obrátil jeho život vzhůru nohama.
Nikdy nepochopím, co všechno člověk dokáže udělat druhému člověku.


Peggy2711
20.03.2024 4 z 5

Kniha je napsána velmi čtivě. Šokuje svým obsahem, co všechno musel Chlup a ostatní vytrpět, ale hlavně za co? Je až nepředstavitelné, že mohl být někdo potrestán za takovou maličkost. Tehdejší normalizační lágry jsou spíše srovnatelné s koncentráky. To v dnešní době by mohl stávkovat, že nedostal jogurt a přístup do posilovny. Zničili mu mládí a nejen to, chybělo mi pokračování po propuštění, ale to byl asi záměr.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

20.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lustr pro papeže v seznamech

v Právě čtených8x
v Přečtených863x
ve Čtenářské výzvě184x
v Doporučených89x
v Knihotéce230x
v Chystám se číst439x
v Chci si koupit91x
v dalších seznamech8x