Má Amerika přehled

Má Amerika https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142418/bmid_ma-amerika-nJZ-142418.jpg 3 5 5

Soubor fejetonů a příhod, psaných v letech 1871–1892, v nichž informoval Josef Václav Sládek českou čtenářskou veřejnost o svých zážitcích z cesty do Severní Ameriky 1868–1870. První pokus zachytit souhrnně a zrekonstruovat Sládkovu cestu v jeho fejetonech učinil Sládkův životopisec F. Strejček v tzv. Amerických obrázcích. Naše vydání volí naproti tomu chronologické uspořádání jednotlivých fejetonů, čímž jsme zachytili způsob, jak o své cestě na zkušenou na nadějíplný kontinent informoval české čtenáře postupně Sládek sám.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má Amerika. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

los
10.12.2021 3 z 5

jak vypovídá sám žánr, jsou příhody na rozdíl od fejetonů umělecky propracovanější, a také byly psány s určitým časovým odstupem, během něhož se vybrousil i Sládkův jazyk; tematicky mě moc nezaujaly, jen pár zajímavostí a dobových souvislostí; současného mladého čtenáře možná až vyděsí (z dnešního pohledu extrémní) nekorektnost, s jakou Sládek hovoří o indiánech, černoších, Číňanech atd.

SydBarrett
17.05.2019 odpad!

Objevil jsem ji ve vyřazených knížkách z knihovny. V naději, že to bude něco čtivého, jsem si ji ihned otevřel a můžu říct, že mě tak neuvěřitelně nebavila, že jsem ji někde na pětadvacáté stránce zavřel, protože ono to nemá vůbec žádný děj, vtip, nic! Fejeton má být krátká vtipná povídka, ale tohle já buď absolutně nechápu, nebo je to prostě fakt tak špatné... Strašná nuda bez příběhu.


Související novinky (1)

Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)

22.05.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Má Amerika v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x