Bez duše přehled

Bez duše
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481034/bmid_bez-duse-ISz-481034.jpg 4 41 41

Mackenzie Sinclair série

1. díl >

Mladá čarodějka Mackenzie Sinclairová před sebou měla mít zářivou budoucnost. Nedostatek moci a pověst potížistky ji však odsoudily k nudné práci v METLE, magické společnosti, která se stará o utajení nadpřirozeného světa. Poté, co Mac zpacká další úkol, je poslána do vyhnanství v Evropě, kde by neměla být schopna nic pokazit. Jenže problémy ji nepřestávají pronásledovat ani tam a Mac se ocitá uprostřed dávného spiknutí, které musí stůj co stůj odhalit. Cena za selhání je totiž její život.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez duše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

adela.hol
24.04.2024 3 z 5

Mackenzie je mladá čarodějka. Ač pochází z vlivné rodiny a o své postavení by se nemusela bát, opak je pravdou. Svou moc nedokáže dobře používat, a tak si vysloužila titul věčné smolařky. Zaujímá nudnou práci v Metle, což je organizace, která má za úkol chránit magický svět před lidmi bez nadpřirozených schopností. Po poslední chybě je převelena do Evropy, kde by snad neměla nic pokazit. Jenže před problémy se utéct nikdy nedá.

Kniha je vyprávěna v ich formě z pohledu Mackenzie. Mac mi svou povahou připomínala hlavní hrdinku ze seriálu Sabrina, mladá čarodějnice, na nějž byla v knize i samotná narážka. Jenže zatímco Sabrina mi byla vždy sympatická, s Mac jsem většinu knihy bojovala. Nějak jsem se na ni nedokázala napojit, abych s ní soucítila, rozuměla jí nebo jí fandila.

Nechyběla romantická linka, ale i u ní mi něco chybělo. Mužských protějšků se tu objevilo více, a tak jsem si ze začátku nebyla jistá, kdo má být pro Mac ten pravý. Všichni něco skrývali, ať už vědomě nebo o nějakém zlu neměli potuchy, a podle toho také první díl skončil. Mac měla právo se zlobit, ale to vlastně tak nějak všichni, protože mezi postavami chyběla komunikace. Snad ve druhém díle přijdou k rozumu a vše si vysvětlí.

Bylo tu také pár dramatických scén, které příběh vygradovaly, ačkoliv i u nich jsem čekala trochu větší zápletku. Odhalení, kdo za tím stál, se dalo čekat a i jejich vyřešení za mě proběhlo příliš snadno.

Ve druhém díle jsem nejvíc zvědavá na postavu Dereka. Ten má pro mě největší potenciál a myslím, že skrývá ještě mnohem víc, než bylo doposud ukázané.

3,5*

Dela90
16.03.2024 4 z 5

Skvělá fantasy oddechovka od české autorky.

Mac je mladá čarodějka, která nemůže najít své ohnisko magie, tudíž ji nemůže ovládat. Ačkoliv v ní někde dřímá. Taky se na ni neustále lepí trable. Až jednou se dostane do takového maléru, že ji METLA tj. magická společnost přeřadí do Evropy.

A právě tady se začnou dít podivné věci, někdo jí jde po krku, moře ji k sobě začne lákat. Intriky na každém rohu, zkrátka je toho hodně.

Rozhodne se jedná o krásný magický příběh s kapkou nebezpečí. Hlavní hrdinka si mě docela získala. Knížka Vás vtáhne do světa čarodějek, mořských pannen, upírů a dalších nadpřirozených nestvůr. Kane mě dosti překvapil, snad se v dalším díle ještě objeví.

Líbila se mi i jemná romantická linka, doufám, že v dalším díle bude více rozvinutá.

Těším se na pokračování, protože to nahlédnutí, jak to bude dál bylo skvělý. Snad se Mac pořádně skamarádí se svou magií. Očistí své jméno a bude nakonec šťastná.

Hodnocení: 4*


Bryel
19.07.2023 4 z 5

"Proč jsi tady?"
"Tvůj večírek jsem přece nemohl zmeškat."
"Nesnášíš večírky."
"Zbožňuju je."
"Nesnášíš lidi. Na večírcích je jich obvykle spousta, tím pádem nesnášíš i je."
Té logice se nedokázal vzpírat. "Přišel jsem se rozloučit."
"Loučení taky nesnášíš." Mohla bych pokračovat celý den. Nesnášel skoro všechno.

Svižné fantasy z moderní doby s dobře promyšlenou zápletkou.
Hlavní hrdinka Mac - zdánlivě největší smolařka široko daleko, copak lze tuto (ne)čarodějku nemilovat? Její sarkastické myšlenkové pochody jsou pomyslnou třešničkou.
Krom nic netušících normálů nám tu běhá všelijaká havěť a potvory na každém kroku.
Hořký konec mě překvapil a potřebuju vědět, co bude dál.. :)
Do plného hodnocení mi maličko něco scházelo. 4,5*

"Neciť se zle, že jsi mi propadl. Mojí schopnosti přitahovat potíže nejde odolat."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez duše v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených46x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce92x
v Chystám se číst63x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x