Made in Čína přehled

Made in Čína https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249608/bmid_made-in-cina-249608.jpg 4 43 43

Pohled do zákulisí čínské velkovýroby Hygienické ochranné pomůcky? Co vás nemá, ty zaměstnanci ve skutečnosti vůbec nepoužívají. Dobré vzájemné vztahy? Kdepak, tady filozofie „náš zákazník, náš pán“ rozhodně neplatí. Kvalita vyrobeného zboží? Ta se musí co nejdříve snížit. Samozřejmě aniž by to dodavatel věděl... „MADE IN ČÍNA popisuje každodenní těžkosti, kterým dovozci musí čelit, a konfrontuje z evropského pohledu idylickou konfuciánskou morálku s drsnou realitou každodenního byznysu. Kniha je napsána čtivým jazykem, takže se od ní po přečtení prvních stránek již neodtrhnete. Rozhodně si ji vezměte s sebou na palubu při vašem příštím letu do Pekingu nebo Šanghaje.“ Ing. Petr Král, Ph.D. vedoucí Katedry mezinárodního obchodu VŠE „Kniha se čte jedním dechem. Není konformní, nepodlézá, ale konstatuje viděné a prožité. Přesto jde proti proudu – valná většina ostatních autorů totiž podlehla autocenzuře, nám tak dobře známé z doby socialismu.“ Kvido Štěpánek podnikatel, majitel Isolit-Bravo... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod Průmysl
Vydáno: , Práh
Originální název:

Poorly Made in China , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Made in Čína. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

veronika9761
01.05.2024 5 z 5

Jestli me tahle kniha prekvapila, tak jen rozsahem nepravosti v cinskem byznyse a jen posilila moje presvedceni, ze je stokrat lepsi bojkovat jejich vyrobky v maximalni mozne mire.

Edeltruda
18.02.2024 5 z 5

"To, co spotřebitel neví, mu nemůže ublížit."
Čekala jsem knihu dokumentující špatné výrobní a pracovní podmínky v čínských továrnách, ale četla neméně zajímavý (a pro mě v mnohém nový) pohled na čínský průmysl ze strany zahraničních distributorů. Díky knize jsem získala náhled na jejich překvapivě nezáviděníhodnou pozici při obchodním vyjednávání a pochopení pro jejich frustraci z nekončící "hry na kočku a myš", byť se do této situace dostali dobrovolně. Nedůvěra v čínskou produkci, co se týče kvality a bezpečnosti, u mě však ještě víc vzrostla.


DomYell
08.02.2022 4 z 5

Po letech spoluprace s cinany jsem zadneho prekvapeni nedosahl, ale spise nostalgie na tu dobu, co uz je za mnou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Made in Čína v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech6x