Magická Antarktida přehled

Magická Antarktida
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34014/magicka-antarktida-34014.jpg 3 9 9

Podtitul: Tam, kde končí sny Sto let starý trojstěžník, který dosud pluje na plachty, vyplouvá v únoru roku 2008 na svou sedmou výpravu do Antarktidy. Na pomyslném konci světa a také konci Jižní Ameriky se schází padesát pět lidí deseti různých národností. Tito lidé se nikdy předtím neviděli, profesionální posádku tvoří šestnáct z nich, zbytek jsou nadšenci, kteří by se během plavby trvající dva měsíce měli profesionálními jachtaři teprve stát. Autorka se na tuto dobrodružnou výpravu dostala jako první Češka v pozici lodní lékařky. Plavba do nejodlehlejších míst naší planety je spojena s překonáváním bouří, zimy, neustálého mokra a prochladnutí a hlavně s překonáním sama sebe. Pod rouškou cestopisného charakteru knihy čtenáře provází psychologické vykreslení jednotlivých postav a vývoj mezilidských vztahů na palubě. Příběhy zachycují napětí i spřízněnost osudů účastníků plavby a pojí se do sounáležitosti lásky, ale i nenávisti. Kniha je doplněna množstvím exkluzivních fotografií.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magická Antarktida. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Hakl54
06.04.2021 1 z 5

Těšila jsem se na cestopis a zatím ten tam byl pouze okrajově. Knihu jsem několikrát odložila a pak se přemohla ji dočíst. Nejlepší na celé knize byl doslov.

saturn_1
13.06.2015

Myslím si, že autor má nějakou "třináctou komnatu" a nedořešené "své" vlastní problémy.
A to jak se týká nejen svých blízkých, kteří na tom nebyli asi zdravotně dobře - a je schopen je opustit na neurčitou "dlouhou" dobu v době, kdy by ho nejvíce potřebovali.
Čtenář získá dojem, že autor stále něco hledá a stále nic nemůže dohledat a že se "utápí"
ve své nejistotě a ve svých nevyřešených "citových" problémech.
A to ostatní kolem je jen "jakási" kulisa.
U pozorovatele se navodí dojem, že se dané popisované situace "stále" vracejí asi k nějaké nedobré zkušenosti z minulosti. Problém je pravděpodobně trochu hlubší - to se netýká jen této knihy - čtenář si ale musí asi přečíst i další knihy od daného autora.
Jinak nelze upřít autorovi dobře zpracované popisy navštívených míst, přiblížení čtenáři života v exotických krajích a i uvedení nebezpečí, které skýtá "podceňování" moře a zkušeností na moři.To na jedné straně a na druhé i nádherná "rána" na moři, svěží mořský vzduch, klid ( někdy ) a i pocity, když se blížíte k "neznámé" pevnině, kde očekáváte něco nepoznaného.


Alma5
26.01.2014 3 z 5

Kniha je více než o Antarktidě spíše popisem vztahů na lodi během plavby a různých pocitů autorky. To by mi až tak nevadilo, spíš že zatímco životní osudy spolucestujících byly popsány detailně, sama o sobě autorka mnoho neprozradila, jenom samé náznaky o jakémsi tajemném milém, jehož láska je ohrožena nebo tak něco. Nečetla jsem ovšem žádné předchozí knihy, ve kterých toto možná bylo osvětleno. Jinak fotky v knize jsou krásné.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Magická Antarktida v seznamech

v Přečtených11x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x