Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu přehled

Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57574/nove-mikulasovy-prus-57574.jpg 4 89 89

Malý Mikuláš série

< 10. díl >

Malý Mikuláš se loučí! Závěrečný díl série o nestárnoucím školáčkovi a jeho kamarádech Celestýnovi, Vendelínovi, Viktorínovi, Albínovi, Kryšpínovi, Jáchymovi a Fridolínovi. Zcela nové příběhy z pozůstalosti svého otce připravila dcera Anne Goscinnyová. A že opravdu nezestárly! Vždyť stejně jako tehdy platí ta samá pravidla pro klukovské hry na piráty a toreadory, každý ví, že koulovačky se nemají odkládat, protože sníh do druhého dne zaručeně roztaje.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Histoires inédites du Petit Nicolas , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Pert
22.02.2022 5 z 5

Super kniha.

Shashlick
23.08.2020 4 z 5

Malý už opakuje slova, tak je třeba knihu trochu cenzurovat.


Nahnilaruka
28.05.2020 3 z 5

původní Mikulášovi patálie mám velmi rád a často se k nim vracím a přečetl jsem je již nesčetně krát. Nové pokračování ale zdaleka nedosahují kvality originálu. Z celé knihy se mi opravdu líbily jen 2 povídky, především Polívka nemá rád zmrzlinu. Jsem si jistý, že k této knize se už nikdy nevrátím a podobně smíšené pocity jsem měl i z ostatních nově vydaných knih.

Chybí zde ten typický klasický chlapecký nevinný pohled na svět, poutavost a barevné vypravování, které čtenáře vtáhne zpět do jeho mládí. Styl je u většiny povídek strohý, vyskytují se často výrazy, které se tam prostě vůbec nehodí a jsou tam jako pěst na oko. Příběhům chybí často pointa, nebo je velmi slabá, a jsou protkány nudou. Téměř, jako kdyby se někdo neúspěšně snažil navázat na původní originál. Veškeré typické kouzlo Goscinniho se kamsi ztratilo a zůstaly jen obyčejné povídky, které ve vás nezanechají zcela nic.

Nové příběhy se prý našly v pozůstalosti a vydala je Goscinniho dcera. Já se ale nemůžu zbavit dojmu, že buďto je autorem ona nebo někdo jiný a za vydáním stojí pouze záměr zisku... Pokud je autorem povídek skutečně sám Goscinny, měly zůstat v šuplíku, jelikož asi autor sám měl pádné důvody pro nepublikování.

Jediné, co nezklamalo, je doprovodná animace od Sempého, která mě přiměla se zasmát vícekrát než samotná povídka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nové Mikulášovy průšvihy – Polívka nemá rád zmrzlinu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených146x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených9x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit7x