Malý vetřelec přehled

Malý vetřelec https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40216/bmid_maly-vetrelec-XL8-40216.jpg 4 230 230

Malý vetřelec je zasazený do doby po druhé světové válce, na anglický venkov - do dříve opuletního, nyní chátrajícího sídla, a jeho středobodem je heterosexuální vztah. Sídlo je přes dvě stě let domovem zámožné rodiny Ayresových: syn Roddy, který se vrátil z války, se pokouší v rychle se měnící době majetek spravovat, jeho matka usiluje o zachování dekoru, obyčejů a starého pořádku a jeho sestra Caroline, která se vůbec nehodí do role příslušnice vyšší třídy, na sebe bere úkoly, jež dříve plnilo početné služebnictvo, a v holinkách pracuje na zahradě. Do rodiny zcela zásadně zasáhne lékař z blízkého městečka, dr. Faraday, který jako chudý kluk kdysi dům navštívil při jakési dobročinné akci pro chudinu. Celý román má svoji druhou, velice temnou stránku, díky které se zatím poslední román Watersové může směle řadit mezi nejlepší díla duchařské literatury.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Little Stranger , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Malý vetřelec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

MarqueeMoon
13.01.2024 5 z 5

(SPOILER) Pád domu Ayeresových. Páčil sa mi otvorený koniec, kde sa ponúka viacero scenárov príčiny rodinnej tragédie, prikloním sa k tej najpravdepodobnejšej a zároveň najbizardnejšej.
Postava doktora Faradaya a najmä atmosféra románu z neho robia mrazivý pôžitok.

Eicherik
15.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Úžasný román, odehrávající se po druhé světové válce v čtenářsky atraktivním prostředí rozpadajícího se anglického venkovského panství Hundreds Hall. V knize vystupují členové rodiny Ayresových, doktor Faraday, služebné, přízrak, pes Gyp a další. Začátek je téměř idylický, ale atmosféra začíná postupně houstnout. Konec se dá vykládat různě, včetně toho, kdo je ten nejhorší vetřelec. Nádherný čtenářský zážitek s atmosférou starých časů.


Ookmalej
07.08.2022 2 z 5

Sotva se zacala story obstojne vyvijet, zahltila me autorka zbytecnymi prazdnymi zvasty postav a cely pribeh uplne ztratil napeti. Postava doktora Faradaye mi byla cim dal nesympatictejsi a ke konci knihy mi byl uplne odporny. Docetla jsem knihu s vypetim sil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Malý vetřelec v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených283x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených24x
v Knihotéce172x
v Chystám se číst157x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech6x