Mámin seznam přehled

Mámin seznam https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/137330/mamin-seznam-137330.jpg 3 178 178

Mámě dvou malých synů před několika lety zjistili rakovinu v pokročilém stadiu a ona věděla, že se nemůže vyléčit. Když tušila, že smrt se blíží, začala s pomocí manžela sepisovat rady a pokyny, jimiž se po jejím odchodu mají řídit, a nazvala je Mámin seznam. Je v něm vypsané krok za krokem všechno, na co táta nemá při výchově synů zapomenout, co by měli kluci dodržovat a jak si máma představuje, že mají žít bez ní. Psala to jednak proto, aby se manžel necítil po její smrti tak sám a věděl si rady, ale také proto, aby na ni kluci nezapomněli a aby na ně mohla dál působit, a tím se také vyrovnávala se smrtí. O Mámině seznamu se pak dozvěděl místní tisk a po velkém ohlasu v celonárodních anglických médiích se táta rozhodl, že celý příběh převypráví. Velmi dojemné čtení, prosté, věcné a v závěru i nadějeplné. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Mum´s List , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mámin seznam. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (56)

maličkán
01.11.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, i když téma opravdu moc smutné. Na to, že rodinu potkaly dvě tak hrozné události, se manžel vyrovnal se ztrátou hodně rychle. Možná mu seznam k tomu dopomohl. Zajímalo by mne, jak to s rodinou pokračovalo dál.

kob
04.07.2022 2 z 5

Zvládla jsem přečíst asi třetinu, pak už mě to dost štvalo. To je taková příručka pro ovdovělé milionáře, úplně odtržená od běžné reality, kdy rodina původní a pak i bez mámy, vymýšlí aktivity, které člověk zná tak maximálně z filmů. Když zůstanete sám nebo sama s dětmi a můžete se uhonit, abyste je zajistil(a), pak vás taková knížka taky nadzdvihne.


evineckY
26.08.2021 4 z 5

Je velice smutné, když odejde rodič, nedej Bože maminka a děti jsou malinké. Ale tady je vidět, že to psal muž. Moc tlačil na pilu a otce vybájil jako všeuměla, který ví a umí všechno, všude byl, se vším si uměl poradit a připadalo mi, že na manželku žárlil.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mámin seznam v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených286x
ve Čtenářské výzvě19x
v Doporučených9x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

rakovina, nádory vdovci výchova chlapců otcové a synové

Autorovy knížky

John St. Greene
britská, 1964
2012  69%Mámin seznam