Městečko Kytice přehled

Městečko Kytice
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391479/mid_mestecko-kytice-GRp-391479.jpg 3 27 27

Městečko Kytice na první pohled vypadá jako typické místo v moravských Sudetech. Nikoho nezajímá a většina lidí o něm ani neví. Vše skončí ve chvíli, kdy se stane svědkem děsivé události, která zahýbe celou zemí. Novináři, kteří přijeli sepsat reportáž, však netuší, že jde jen o vrcholek ledovce. Hluboko ukryté zlo se probouzí a věci se dávají do pohybu směrem, jaký si nikdo nepřeje. Tajemství vyplouvají na povrch a důsledky na sebe nenechají dlouho čekat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Městečko Kytice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Wendella
24.08.2023 2 z 5

Skvělý nápad jak využít klasiku a zpracovat její motivy do příběhu ze současnosti. Z mého pohledu dospělého čtenáře by si zasloužil, aby byl delší a propracovanější. Je to takové šup šup a hotovo, všechno se odehraje hrozně rychle a spousta událostí není dotažená, dovysvětlená, uvedená do souvislostí, což je škoda. Ale když vezmu v potaz, pro jakou věkovou kategorii je příběh určen, tak tomuto zjednodušení rozumím. Přidávám plus za ilustrace, které by se klidně daly využít pro komiksové zpracování.

broskev28
15.12.2021 3 z 5

Pokud byla kniha zamýšlena jako náhrada klasika, pak určitě ne.
Pokud naopak měla někoho navnadit na četbu příběhů, jejichž osudy v mnohém připomínají zprávy z černé kroniky před dvěma sty lety, pak to vůbec není špatný nápad. Ovšem pouze za předpokladu, že návnadu předkládáme někomu, kdo nedává před knihou přednost audiovizuálním technikám: Brabcova hororově zpracovaná filmová Kytice má určitě u dnešní mládeže mnohem větší šanci, podobně jako někdejší semaforská hudební verze.
Jelikož u mě kniha vždy zvítězí, neměla jsem s četbou i autorským nápadem vůbec problém. Zaujaly mě především ilustrace a celkové barevné ladění knihy, ale také vlastní příběh. Dvojčata, která se dokázala popasovat s nepříznivým osudem; hotel Zlatý kolovrat a jeho sympatičtí majitelé; koncentrované zlo v moravských Sudetech (kde jinde byste ho také hledali?), ve městečku (možná spíše vesnici) s patnácti sty obyvateli a jediným semaforem (my v našem sudetském městě máme obyvatel deset tisíc a semafor žádný, naštěstí podobně absentuje i koncentrované zlo) a nakonec hřbitovní náhrobek, který nic neobjasní . . .
Takže se přikláním ke komentáři triatlet, resp. souhlasím s jeho posledním odstavcem.


Sofonisba
05.02.2021 4 z 5

Erbenovy balady jako detektivka v ponurém městě Kytice? Investigativní novináři-dvojčata? A proč ne? K. J. Erben skutečně pocházel z dvojčat, jen jeho bratr zemřel už v dětství. A některé balady byly inspirovány skutečnými zločiny. Dobrý způsob, jak mladé generaci přiblížit klasiku a zároveň je trochu poučit

všechny komentáře

Související novinky (1)

Listopadové knižní novinky (5. - 11.11.)

05.11.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Městečko Kytice v seznamech

v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě9x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x