Metoda 15/33 přehled
Shannon Kirk
Představte si bezmocnou, šestnáctiletou, těhotnou dívku, kterou právě někdo unesl z domova a naložil do špinavého auta. Jenže: dívka je sociopatka, má IQ na hranici geniality a je to skvělá manipulátorka. Od první chvíle únosu touží po dvou věcech – ochránit své nenarozené dítě a nemilosrdně se únosci pomstít. Promyšleně a s klidnou hlavou kalkuluje a čeká na správný okamžik k útoku. Tento thriller je o tom, co se stane, když oběť je stejně bezcitná jako únosce. Příběh plný zvratů vede k zamyšlení, kdo je tu vlastně oběť a kdo agresor. Fascinující psychologický thriller mladé americké autorky vychází ve 20 zemích a získal několik ocenění, například National Indie Excellence Award (2015) nebo School Library Journal's nejlepší kniha pro dospívající mládež za rok 2015.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Metoda 15/33. Přihlašte se a napište ho.
Ze začátku jsem si říkala, "tohle číst ani nebudu," ale jelikož rozečtené knihy nemám ráda, tak jsem se prokousávala dál a dál....Nakonec dávám hvězdy 3, ale začátek bych hodnotila 1 max. 2. V knize se nachází i extrémní množství chyb. Za to samozřejmě autorka nemůže, ale velmi mne to rušilo. Styl psaní mi vůbec neseděl, hlavně na začátku. První polovina byla opravdu utrpení a to nejen kvůli tíži tématu. Nejvíc jsem se těšila na kapitoly , které vypraví Liu. Hrdinka příběhu nemá být sympatická a ani není. Druhá polovina má lepší spád, příběh dává trochu víc smysl a přidají se další postavy, které nemáte potřebu hned nenávidět. Možná by bylo lepší si knihu přečíst v originále.
Kniha Metoda 15/33 v seznamech
psychologické romány těhotenství pomsta psychologické thrillery únosy seznamy
Skrýt reklamy
No, tak toto tedy bylo dílo
Občas si říkám, že není možné, co všechno se dá vydat
Unesená puberťačka, která využije svého intelektu a únoscům pěkně zavaří. Kapitoly se střídají s myšlenkovým pochodem vyšetřovatele, který mě zklamal hned na začátku, takže to moc pozitivních bodů nenahnalo.
No nic, jako táborová literatura nebo těžítko pod viklající nohu stolu super