Zajatci bouře přehled

Zajatci bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107010/zajatci-boure-107010.jpg 4 33 33

Michael Parson série

1. díl

„Při psaní příběhu může být největší inspirací to, čeho jste se nejvíc báli,“ říká letec Thomas W. Young. „Když jsem poprvé letěl do Afghánistánu, neobával jsem se tolik možnosti, že mě sestřelí a zahynu. Bál jsem se, že mě sestřelí a nezahynu.“ V nákladním letadle je přepravován k výslechu důležitý talibanský zajatec. Během sněhové bouře nad Hindúkušem je letadlo sestřeleno. Blizard znemožňuje záchrannou operaci a pro dva lidi – navigátora Michaela Parsona a armádní tlumočnici seržantku Goldovou – začíná boj o přežití v nejnemilosrdnějším koutu světa. Nikoliv jen kvůli drsné přírodě, ale i přičiněním lidí: pronásleduje je Taliban, o loajalitě vesničanů nevědí nic a všechno komplikuje zajatec, který si ze všeho nejvíc přeje, aby byli všichni tři dopadeni. Chtějí-li přežít, jsou Parson a Goldová odkázáni pouze jeden na druhého.... celý text

Literatura světová Válečné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Mullah´s Storm , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zajatci bouře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Arev122
14.01.2021 5 z 5

Napínavý, dobrodružný a románově zpracovaný příběh sestřeleného pilota v horách nad Afghánistánem. Nebezpečí nečíhá ve vysokých a nepřístupných horách a sněhové bouři ,ale zejména nepřátelích tam schovaných.

ArsiBellamy
11.02.2020 5 z 5

Thomas W. Young je skutečný machr v malebném popisu prostředí příběhu, který je nabitý akčními scénami, nenechávající čtenáře odložit knihu. Naleznete se v ledové krajině, jen vy a hory se stálou pokrývkou snášejícího se sněhu. Zajati sněhovou bouří. (Kolik podob může mít sníh, s tím Vás rovněž seznámí). Parson a Goldová půjdou po této cestě s vámi. Stojí to za to, vydejte se s nimi skrz nepřátelské území Afghánistánu.
Kéž by to bylo známo jen jako "dobrodružství" z knih. Fantasy. Fantas - magory.


čef
27.06.2018 5 z 5

Tak jsem si musel posunout večerku, nemohl jsem se večer od knihy odtrhnout dokud jsem se nedostal z nebezpečí v afghánských horách. Kniha mi připomněla nádherný film Na život a na smrt, který byl zrovna tak napínavý až nervy drásající. Žádná velká literatura tento román sice není, ale po přečtení si můžeme udělat alespoň trochu představu, jak to v současné válce v této části světa asi chodí, jaká je výstroj a technika přežití v zimních podmínkách nepřátelských hor. Každý stoupenec žánru military zde jistě najde toho svého více než dost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zajatci bouře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených38x
v Doporučených2x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

války v Afghánistánu

Autorovy knížky

2012  80%Zajatci bouře