Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my přehled

Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my https://www.databazeknih.cz/img/books/70_/70905/mikulas-jezisek-pan-vrana-a-my-70905.jpg 5 83 83

Knížka je úsměvným vyprávěním malého kluka o nejkouzelnějším a nejvoňavějším období roku. Prosinec je měsíc, kdy se pořád něco děje. Někdy se třeba půl roku nestane nic, ale v prosinci se děje jedna věc za druhou. V pondělí poprvé napadl sníh, v úterý jsem měl horečku, ve středu málem zmrzla paní Vránová, když podle ní stavěl pan Vrána Matýskovi sněhovou babičku, pozítří přijde Mikuláš a blíží se Vánoce! Výkladní skříně jsou nazdobené zlatými řetězy a kouličkami, všude blikají barevné žárovky. V rádiu hrají stále častěji koledy - a my jsme dostali za domácí úkol napsat popis nádraží! Teď, když každý myslí jenom na to, o co si napíše Ježíškovi! Zajímalo by mě, o co si všechny děti píšou. O co nejvíc. A taky bych chtěl vidět, jak velikánskou má Ježíšek schránku na dopisy…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Akvabela
08.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Moc milá kniha, která se mi moc hezky četla a líbila se mi. Dětem se také líbila, jen mám obavu, že úplně všechny pointy nemohly pochopit. Jak jim třeba vysvětlit kapitolu s čertem, když jim nechci úplně natvrdo říct, že ten čert co chodí na Mikuláše není skutečný, ale převlečený člověk atd.

Aknel26
04.01.2023 5 z 5

Vtipný příběh, veselé obrázky, bláznivé příhody spojené se sousedem Vránou i spolužáky střídají ty dojemné, v nichž se často vyskytuje Šimonův kamarád Ota. Šimon nás provede obdobím adventu - od prvního sněžení a stavbu sněhuláka přes Mikuláše (a napraveného čerta), psaní dopisu Ježíškovi, výlov kaprů z kádě, zdobení stromečku až po návštěvu jesliček i nadílku.


Edeltruda
27.12.2022 2 z 5

Vysoké hodnocení na databázi, od autora jiné knížky, která se mi líbila...Moc jsem se na ni těšila. Ale i přes veselé ilustrace a několik neotřelých i dojemných momentů byla spíše zklamáním. Navzdory označení "Laskavé čtení" na titulní straně v ní bylo několik věcí, které nechci dětem ukazovat a předávat jako normu chování. Facka za běžnou dětskou zapomnětlivost při zkoumání světa, nerespektující vztah ke zvířatům... Ani pětiletý syn nechtěl pokračovat ve čtení dál, že se mu příběh o honění prasátka nelíbí. Autorovi, ročník 1948, to nevyčítám, doba se změnila. I za těch 20 let od prvního vydání. My ale musíme tu "naši" vánoční knihu, se kterou budeme opakovaně trávit advent, hledat dál.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených11x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst28x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech7x