Mio, můj Mio přehled

Mio, můj Mio
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516670/bmid_mio-muj-mio-65bf5412441a3.jpg 4 108 108

Strhující vyprávění o věrném přátelství, odvaze a smyslu pro spravedlnost, o vítězství nad smrtí, zlobou a nenávistí a o odvěké touze lidí po svobodě a štěstí přináší neobyčejná knížka neobyčejné švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové. Mio je chlapec, který žil ve Stockholmu u pěstounů, a najednou se octne ve zvláštní, krásné zemi. Čeká ho však nebezpečná cesta, na jejímž konci se musí utkat s mužem, jehož jméno vzbuzuje děs...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Mio, min Mio , 1954


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mio, můj Mio. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

eva0652
07.04.2022 5 z 5

Knihu jsem četla poprvé ve čtvrté třídě a pak ještě mnohokrát. Za mě je to asi nejkrásnější, nejpoetičtější Lindgrenová. Mia jsem zbožňovala a vůbec mi to nepřipadalo děsivé, respektive jenom tak "správňácky", člověk stejně věděl, že to musí dopadnout dobře.
Aktuálně to čtu svým synům, zatím to má velký úspěch, jsme asi v půlce.

zazvorek
20.10.2021 4 z 5

Mám ráda melancholické a posmutnělé knihy pro děti, ale nečtu jim je. Nechám to spíš na nich, až (jestli) si je jednou budou chtít číst samy. Tahle kniha je přesně z těch, do kterých musí dítě dorůst, aby pochopilo a uneslo ty temnější chvíle.
Četla jsem ji kdysi dávno a pamatovala jsem si z ní jen tu pochmurnou atmosféru. Ale je to krásný příběh o odvaze a strachu, o lásce, přátelství, o boji dobra a zla.
Astrid psala skvěle veselé a bezstarostné historky, stejně jako ty tragičtější. Ale doma zatím upřednostníme Lottu z Rošťácké uličky...


petra.kosiky
05.04.2021 5 z 5

To je tak nádherný příběh! Tak plný fantazie, tak opravdově krásný i opravdově temný a strašlivý. Jako svět tam venku. Čtu před spaním dětem každý večer, čteme knížky z mého dětství, na doporučení, podle recenzí, podlé přání dětí ("něco o kočkách" třeba) a občas mezi těmi všemi příběhy objevíme skvost. Skvost s nádherným příběhem, napsaný jazykem, kde nechybí ani nepřebývá ani slovíčko, skvost v knížce nádherně vypravené, skvost, který nepošleme "dál do světa". Mio, můj Mio je knížka, kterou s velkou radostí zařadím do naší rodinné knihovničky, hned vedle O kapybaře, která chtěla létat, nebo třeba vedle Kočičin kocoura Damiána.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mio, můj Mio v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených15x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x