Výprava za ptákem času přehled

Výprava za ptákem času https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231420/bmid_vyprava-za-ptakem-casu-MR0-231420.jpg 4 87 87

Svět Akbaru je v nebezpečí. Prokletý bůh Ramor se brzy uvolní a zaklínadlo na jeho uvěznění zabere víc času, než mají hrdinové k dispozici. Je jediné řešení. Najít mýtického tvora, který dokáže zpomalit plynutí času. Kouzelnice Mara posílá dceru Pelissu za svým bývalým milencem a bývalým hrdinou, stárnoucím Bragonem, aby se ještě jednou vydal na cestu za dobrodružstvím.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

La Quête de L´Oiseau du Temp , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Výprava za ptákem času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

ludek.n
29.04.2024 5 z 5

Dcera kouzelnice Mary Pelissa, stárnoucí hrdina Bragon a mladičký Neznámý se vydávají na dobrodružnou výpravu, aby zachránili svět Akbaru, který ohrožuje prokletý Bůh Ramor. Čtyřdílná fantasy sága z pera Serge Le Tendreho je fascinující a grandiózní epický příběh, který dokáže s každou otočenou stránkou něčím překvapit. Je až neuvěřitelné, kolik se v něm ukrývá podnětů, rad a mouder, kolik zvratů a neprošlapaných cestiček je v něm předloženo dychtivému čtenáři, kolik napínavých sekvencí a humorně zábavných scének se tady nabízí s nonšalancí a lehkostí, jakoby za jejich vymýšlením nebyly hodiny a hodiny usilovné práce. Člověk se může nechat unášet na křídlech Le Tendreho fantazie, stejně jako může donekonečna zkoumat nádherný svět Akbaru, vytvořený Régisem Loiselem. Není náhodou, že tento francouzský výtvarník je považován za jednoho z největších umělců frankofonní scény. To, co předvedl ve Výpravě za ptákem času je prostě mistrovské dílo, které tu bude na věky věků a nikdy nezestárne. Můžete ho číst a prohlížet kolikrát chcete, a pořád vás bude bavit. Pokaždé v něm totiž nejdete něco nového, čarovného a okouzlujícího.

thorir
13.10.2023 5 z 5

Po delší době zase jeden komiks z edice evropských mistrovských děl a rozhodně má co nabídnout. Od prvních stránek se čtenář ocitá v podivném mystickém, někdy až snovém, světě, na pomezí jakéhosi středověku a post apokalyptického světa. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na styl a kresbu. Seznámení s hrdiny proběhne záhy a ti poté putují světem a celým příběhem. Příběh je rozdělen do čtyř částí, čtyř význačných úkolů. Skupinka putuje světem a tyto úkoly plní, potkávají různé protivníky, různé kultury a různé potvory. Příběh se postupně rozvíjí, jako takový je celkem podmanivý a zaujme. Pelissa je sice otravná, ale často vytváří velmi vtipné momenty. Ostatní hrdinové nejsou tak výrazní, ale rozhodně jsou fajn. Zakončení je půl na půl předvídatelné, ale nijak neurazí, poslední kniha je rozhodně nezajímavější. Své místo mezi mistrovským evropským komiksem si příběh bezesporu zaslouží.


špulo
03.02.2022 4 z 5

Druhé čítanie som zvládol opäť s nadšením, na ktorom 12 rokov od vydania, čiže môjho prvého čítania, skoro nič neubralo. Kazilo ho len technické prevedenie - formát a lettering. Formát by chcelo aspoň o kúsok väčší. Mnoho obrázkov takto pôsobilo chaoticky alebo nedokázali navodiť atmosféru tak ako bolo zrejme zamýšľané. Zvolený font letteringu bol občas ťažko čitateľný. Buď bol malý, príliš na husto alebo zle zvolený. Niekedy všetko do kopy. A keďže tu máme veľa dialógov a sprievodného textu, jaksi to kazí výsledný dojem. Pokiaľ sa nad toto všetko dokážete povzniesť, dostanete poctivú klasickú fantasy, celkom originálny svet a všetky žánrové prímesy, na ktoré si spomeniete. Niektoré len náznakom, ale sú tam. A je vraj aj pokračovanie. Sem s ním!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Výprava za ptákem času v seznamech

v Přečtených102x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce61x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit13x

Štítky knihy

putování komiksy

Autoři knihy

Régis Loisel
francouzská
Serge Le Tendre
francouzská, 1946