Zabiják 2 (druhá část) a 3 přehled

Zabiják 2 (druhá část) a 3
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531156/bmid_zabijak-2-druha-cast-a-3-65d74d0357273.jpg 4 20 20

Po zakázce v Paříži, která se poněkud zvrtla, se Zabijákovi jeho doposud tajný a úhledný svět začíná bortit. Už není tak skrytý před očima všech. Jeho útočiště ve Venezuele je prozrazeno, což jej donutí přijmout zakázku jihoamerických obchodníků s drogami. Provede ji se svou obvyklou chladnou efektivností, ale dá se z něčeho takového ještě vycouvat? Navíc už se nemůže spolehnout ani na muže, který jej dříve řídil, sháněl zakázky a spravoval jeho peníze. Život je boj, i když jste úplně obyčejný človíček. A když se živíte zabíjením lidí, můžou vás čekat ještě mnohem, mnohem horší potíže... celý text

Literatura světová Komiksy Thrillery
Vydáno: , Crew

Le Tueur, volume 2, LEngrenage, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zabiják 2 (druhá část) a 3. Přihlašte se a napište ho.

Norri
29.10.2024 3 z 5

Sonda do mysli psychopata a vhled do řemesla zabijáka. Taková příručka, jak se připravit na akci, na co si dávat pozor v době mezi zakázkami a jak být se vším srovnaný. Na začátku jsem si říkal, že tohohle parchanta si rozhodně neoblíbím. Ve třetí knize jsem se tomu předpokladu už jen zasmál. Je to zvláštní pocit, sžít se v příběhu s někým, koho byste ve skutečnosti znát nechtěli a kdo by vás bez váhání zabil, i kdybyste ho měli za nejlepšího přítele. Celé to má velmi zvláštní tempo vyprávění . Pořád je to pomalé, brutálně pomalé, ale pak to znenadání zrychlí do divoké cvalu, aby se to zase vrátilo k rychlosti tekoucího medu. Nemůžu říct, že by se mi to líbilo od úplného začátku. Spíše mi to připadalo zajímavé. Pokud bych mě vypíchnout, co se mi na tom příběhu líbilo nejvíc, tak asi to, jak si takový asociální psychopatický studený čumák, který preferuje samotu, nedůvěru a ostražitost, začne pomalu pouštět k tělu nové lidi, na kterých mu nečekaně záleží.

Ivan Kučera
27.08.2024 4 z 5

„Řekl jsem si, že se obejdu líp sám. Že takový už je život, stejně jsme sami. A i to je dost. Někdy až moc.“ Dobre, idem na 4*. Prvé dejstvo ma až tak nestrhlo, síce sa mi páčilo (ak sa čosi také o tak temnom príbehu dá vôbec povedať), ale čakal som, že ma to do svojich osídiel lapí náruživejšie. Očakávania sa naplnili až pri dvojke. Erotika, krv, prekvapivo sympatický nesympatický ústredný antagonista, zábavné vedľajšie postavy, skvelé scény, napätie, ale i štipka drsného, čierneho, cynického, krutého humoru. Hoc sú „hrdinove“ filozofické preslovy plné neoriginálnych myšlienok, sú napísané tak, že som uznanlivo prikyvoval, hoc som si uvedomoval, aké klišé to je. Resp. nie ani tak klišé, ako skôr hlboká životná pravda. Ale keďže túto hlbokú životnú pravdu ovláda asi každý nad 4O, tak je to zároveň klišé. No nič, zamotávam sa. Skvelá jazda, parádne nakreslená. Mrazivé je, že hoc sa v dvojke viac pozrieme na to, kto je vlastne ústredný zabijak ako človek, tak je to vlastne ešte desivejšie, než keď sme o ňom nič nevedeli.

mirec88
01.08.2024 4 z 5

O niečo slabšie ako prvý diel, ale napriek tomu je to rozhodne nadpriemerné dielo s množstvom prekvapivých zabijáckych scén, ktoré boli fajn, kresba bola super a to, že sa dal náš Zabijak dokopy s Kolumbijcami neveští nič dobré. Som veľmi zvedavý, ako to dopadne v poslednom dieli, ktorý zatiaľ nemám, ale určite si to chcem tiež kúpiť. Odporúčam aj tento diel. Oproti filmu je to fakt oveľa lepšie a kvalitou úplne iný level, veľmi kvalitné dielo.

Prokleté královny, Život na míru a další knižní novinky (13. týden)

24.03.2024

S horami je to jako s plážemi. Odjakživa mi připadá, že tam je moc lidí. To nemám rád. (Ozubená kolečka 2)

Přemýšlení je moc pěkná věc, ale když s tím skončíte, je třeba přejít k činu, jinak to nebylo k ničemu. (Ozubená kolečka 2)

Nakonec je jedno, kdo je zadavatel. Pořád stejná práce. (Dluh)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Zabiják 2 (druhá část) a 3 v seznamech