Modrá kočka přehled

Modrá kočka https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435960/bmid_modra-kocka-5vU-435960.png 4 48 48

Nový román Martyny Bundy, autorky oceňovaného debutu Bezcitnost, zachovává epičnost vyprávění a nepostrádá ani výrazné postavy, které se tentokrát pohybují v časovém oblouku sedmi století na území mezi kašubskými jezery. Prolínají se zde světy sakrální a světské, spiritualita s racionálnem, osud postav je tiše sledován modrými kočkami, které ochraňují a hřejí ty, kteří to potřebují. Mnohovrstevnatý román dává život několika různorodým hrdinům, mnichům, jeptiškám, zahaleným tajemstvím, bábám bylinkářkám, silným ženám i chudákům. Druhý román Martyny Bundy jistě potěší milovníky kvalitní literatury a magického realismu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Kot niebieski , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Modrá kočka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

kaja77
02.03.2023 4 z 5

Nakonec jsem dobojovala a knihu dočetla. Každopádně na mé poměry jsem četla extrémně dlouho a občas jsem se musela do čtení nutit. Místy to bylo velmi zajímavé, místy mi myšlenky lítaly a nedokázala jsem se na čtení naladit. Nakonec to nebylo vůbec špatné čtení, to magično tam určitě mělo své místo. Knihu jsem si vybrala k Vánocům, těšila jsem se na ni, moc se mi totiž líbila autorčina první knížka Bezcitnost. Moje volba do čtenářské výzvy 2023 - kniha, jejíž autor nosí brýle.

DiskretniBarman
06.07.2022 3 z 5

Dávám zdvořilostní 3 hvězdičky, ale po marném čekání, kdy mě kniha trochu vtáhne nebo aspoň zaujme, jsem ji ve čtvrtině znuděně odložil navždy. V záplavě historických a náboženských kulis a polských jmen a místních názvů sice občas problesklo to, co jsem si od knihy sliboval (magický realismus), ale hledat ta zrnka pro mě bylo příliš namáhavé.


majáček
16.02.2022

(SPOILER) Hned po prvních stránkách knihu odkládám. Popis modré kočky mě vtáhl do knížky, ale hned na to, jak panstvo si krutě zahrávalo s chudými dívkami. Možná to je dál lepší čtení. Čtu thrillery, ale vybírám si asi jako každý. Tohle opravdu ne. Obálka knihy je pěkná.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29. týden)

18.07.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Modrá kočka v seznamech

v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených1x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x