Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole přehled

Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532452/bmid_moravkova-zpoved-verim-v-boha-a-sve-6607e88dbaed3.jpg 5 12 12

Příběh známého odbojáře Václava Morávka, úhlavního nepřítele pražského Gestapa a jednoho z vůbec nehledanějších mužů Němci obsazené Evropy, je zde zachycený ve strhujícím vyprávění. Celá slavná story zde nekončí, jak by někdo čekal, smrtí hlavního hrdiny, ale pokračuje až do konce padesátých let. I když jde o značně čtivé a napínavé románové ztvárnění, děj je striktně okován exaktními historickými prameny a rozsáhlým poznámkovým aparátem. Nemálo z informací, poznatků a nálezů zde zaznívá vůbec poprvé. Na knize spolupracoval historik a spisovatel Jaroslav Čvančara a také největší současný odborník na Morávka Jiří Košař. Tuto opravdu neobyčejnou knihu dotváří rozsáhlá fotogalerie obsahující četná exkluzivní, dosud neuveřejněná fota.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

martin4415
včera 5 z 5

Za mne skvěle a poutavě napsaná kniha o Václavu Morávkovi z odbojové skupiny Tři Králové, od které jsem se nemohl odtrhnout, jelikož navozuje atmosféru té doby a kombinuje přesné historické fakta a románové vyprávění tohoto hrdiny.
Knížka je doplněna bohatými fotografiemi a odkazy s konkrétními údaji k pramenům.
Knihu opravdu doporučuji a kdo přemýšlí o koupi, tak neváhejte, nebudete litovat!:)

Vojta2005
17.05.2024 5 z 5

Kniha je skvěle napsaná, je opravdu čtivá. Není to ale jen obyčejný historický román, protože autor se striktně drží historických faktů, o čemž se může každý přesvědčit v rozsáhlém poznámkovém aparátu. Na knize se podílel i známý historik a spisovatel Jaroslav Čvančara a badatel Jiří Košař, takže při čtení můžu mít jistotu, že nečtu jen vyfabulovaný příběh, ale příběh, který Morávek skutečně prožil. Knihu doporučuji!


Mop80
17.05.2024 5 z 5

Kniha výborně napsaná. Je to částečně literatura faktu, a částečně příběh. Kdo zná okolnosti o Třech králích, tak se dozví spoustu nových informací a hlavně je to tímto stylem čitelné pro velkou část lidí a myslím, že i dětí (vulgarity přelepte :-) . Díky poutavě napsanému příběhu je to chytlavé. Rozhodně doporučuji přečíst, stojí to za to.

všechny komentáře

Související novinky (3)

„Český Bond“ z protektorátu

16.05.2024


Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)

09.05.2024


Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Morávkova zpověď: Věřím v Boha a své pistole v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
v Doporučených1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech1x