Mrazivé dědictví přehled

Mrazivé dědictví
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139498/mrazive-dedicvi-139498.jpg 3 18 18

Na Severním pólu tají ledy a odhalí tak nacistickou ponorku. Když se o tom v Berlíně dozví starý profesor Manstein, vyděsí se; jako bývalý člen Ahnenerbe, nacistického ultra tajného výzkumného ústavu, totiž ví, že stroj v sobě skrývá smrtící tajemství. Kdo se k ní přiblíží, umírá. Manstein kontaktuje jednoho z bývalých studentů, Johna Ackroyda, mladého Američana, který je v Německu profesorem sanskrtu, aby mu pomohl rozluštit palubní deník, jejž z ponorky vyzvedli američtí vojáci. Popisuje se v něm strastiplná cesta nacistů až do Thule, kde měly pro Hitlera získat magický klíč k vítězství. Tam je posléze vyslán i John, s pomocí Dafné, mladé vědkyně, se vydá po stopách neblahého „muže v zelených rukavicích", nebezpečného tibetského mnicha, okultního Hitlerova rádce, který měl Führerovi odhalit tajemství nesmrtelnosti...... celý text

Literatura světová Romány Vojenství
Vydáno: , Plus
Originální název:

L'héritage de glace , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé dědictví. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Eicherik
08.05.2022 5 z 5

Mrazivé dědictví je béčkový román, ale prvotřídní béčkový román. Stylově se pohybuje tak trochu mezi Danem Brownem a Lovecraftem. Zatímco v pasážích ala Brown to často zaskřípe, tak v těch lovecraftovských to má autor plně pod kontrolou. Je potřeba ještě podotknout, že tato kniha ctulhuovský mýtus nepřebírá, ale pohybuje se místy v podobných vodách. Tematicky se toto dílko odehrává v okultně nacistických sférách a vyzdvihuje na světlo pojmy jako Ahnenerbe, Thule, Agartha, Tibet, gigantismus, vril nebo zdánlivě překvapivě také Yeti. Celkově jsem s knihou spokojený a spíše předčila mé očekávání.
Citace: Ta prokleté ponorka se vynořila z ledové propasti před třemi dny a za tu dobu si už několik vašich kamarádíčků ze starých časů, kteří k nám po válce přeběhli, střelilo kulku do hlavy. Řekněte mi, co může téměř devadesátiletého chlapa dovést k sebevraždě! Určitě ne staré krystalové přijímače nebo hromada plesnivých desek s Horstem Wesselem a Lili Marleen.

Andyska639
14.06.2020 1 z 5

Ačkoliv mám tento žánr ráda, tak mě kniha moc nezaujala. Přečetla jsem ji však do konce, nemám ve zvyku nedočítat knihy.


Sabina335
07.04.2020 2 z 5

Přečteno, ale... Námět je celkem dobrý, jenže se to čte hrozně těžko. Dost jsem se přemáhala a nutila ke čtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazivé dědictví v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst5x

Autorovy knížky

Romain Garnier
francouzská
2012  54%Mrazivé dědictví