Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá přehled

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522261/bmid_mrtva-holka-dobra-holka-cast-druha-0od-522261.jpg 4 82 82

Kdo tě bude hledat, až zmizíš ty? Pátrání po identitě tajemného stalkera Pipu dovedlo až k šest let starému případu sériového vraha známého jako LP. Toho policie sice údajně dopadla, dokonce se ke všemu sám přiznal, jenže nic není, jak se na první pohled zdá. Skutečný pachatel zůstal na svobodě a Pipu si vyhlédl jako svoji příští oběť. Má s ní totiž nevyřízené účty. Vše se vrací zpět k samému počátku. K případu Andie Bellové. Kruh se uzavírá…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

As Good As Dead , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Forest66
04.05.2024 3 z 5

S posledním dílem jsem dost bojoval. Přišlo mi, že čtu dvouset stránkový epilog, kde některé kapitoly byly za trest. Kdyby poslední 2 vynechala úplně, bylo by to lepší. Knížka nebyla špatná, to ne, ale když celou dobu víte, kdo je vrah, jak to skončí a v tomto případě můžete docela dobře odhadnout i celý průběh... To dokáže poutavě napsat jen pár autorů a Jackson do této elity bohužel nepatří

veruptackova
15.04.2024 5 z 5

Pokud jste četli Mrtvá holka, dobrá holka - první část víte, že bylo prostě nutné okamžitě sáhnout po druhé části. A pokud ne, teď to víte a rozhodně mějte pokračování hned nachystané. Cokoli k ději by byl obrovský spoiler, takže se vrhneme rovnou na dojmy.

K první části jsem měla pár výhrad, té druhé však už nemůžu vytknout v podstatě nic. Jako správný thriller si udržuje napětí od začátku do konce.
Ať už se vám může zdát zápletka jakkoli nereálná, rozhodně oplývá originalitou a promyšleností. Autorka opravdu na nic nezapomněla a trousila jedno vodítko za druhým. Vše na sebe skvěle navazuje, pokud čtenáře napadne nějaká otázka, hrdinové ji řeší ve stejné čase, takže si neříkáte "to už by měl dávno vědět" nebo "to je přece jasné". Nechybí adekvátní emoce hlavní hrdinky a druhá část Mrtvé holky, dobré holky potvrzuje, proč je tohle pravděpodobně nejlepší YA thriller, který si můžete přečíst. Bez problému uspokojí i čtenáře, kteří mají v žánru už něco načteno a dávno nespadají do věkové kategorie pro young adult. A rozhodně oceňuju i trefně zvolené názvy knih.

Tohle byl prostě perfektní závěr skvělé série.

I když má série označení YA thriller, osobně bych ji doporučila čtenářům min. 16+ vzhledem k tématům, které se v knihách vyskytují.


Betulefetule
01.04.2024 5 z 5

Obyčejně thrillery ani detektivky nečtu, ale jsem ráda, že jsem v tomhle případě udělala výjimku. Celá série je za mě boží - jste pořád napjatí, není to zbytečně zamotané a hlavní hrdinka není otravná. Rozhodně všechny knihy doporučuji a dávám plný počet hvězdiček :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vražedná temnota, Nezkrotná říše a další knižní novinky (39. týden)

24.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených7x
v Knihotéce105x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech4x

Autorovy další knížky

Holly Jackson
britská, 1992
2020  90%Návod na vraždu pro hodné holky
2021  92%Hodná holka, zlá krev
2022  85%Kto druhému hrob kope
2023  87%Mrtvá holka, dobrá holka – část první
2023  86%Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá