Můj muž král Karel IV. přehled

Můj muž král Karel IV.
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12476/bmid_muj-muz-kral-karel-iv-D9M-12476.jpg 3 44 44

Deník mladičké královny Anny Svídnické - a prozraďme hned na počátku, že deník fiktivní - zachycuje dramatické události jara roku 1355, které provázely Karlovu římskou císařskou korunovaci. Současně s Karlem byla korunována římskou císařovnou i jeho choť Anna. Bylo jí teprve šestnáct let. Deníkové zápisky mladé české královny jakoby den po dni zaznamenávají vývoj vztahu šestnáctileté dívky k muži téměř o třiadvacet let staršímu, českému králi Karlovi. Anna Svídnická byla krásná a inteligentní mladá žena. Karel záhy poznal, že v ní našel ideální partnerku, a nebylo divu, že se do ní hluboce zamiloval. Pro jejich vztah bylo právě jaro roku 1355 klíčovým obdobím. Mělo přinést odpověď na otázku, může-li se čirá povinnost, před niž byla Anna zpočátku postavena, proměnit v obdiv a lásku. Bylo to právě tohle jaro, které mělo způsobit ten zázrak...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj muž král Karel IV.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Kerberos
02.07.2023 2 z 5

Kniha mě ničím neobohatila a asi bych ji nenazývala historický román.Je psaná hovorově,plno novodobých slov a k prostředí kde se má odehrávat až neuctivě.

katka134
21.02.2023 4 z 5

Románek z historické doby, psaný moderním jazykem, byl příjemnou změnou. A pokud byla Anna ( věřme tomu) ve skutečnosti tak veselá, měl s ní Karel hezké, ale bohužel krátké manželství.


Amneris
25.05.2021 5 z 5

Příběh je z doby Karla IV. a jeho třetí manželky Anny Svídnické. I přes to, že kniha z velké části fiktivní se mi líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Můj muž král Karel IV. v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x