Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska přehled

Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419101/bmid_musime-si-promluvit-o-putinovi-jak--di6-419101.jpg 3 86 86

O Vladimiru Putinovi už vyšly desítky knih. A většina z nich stále opakuje stejné omyly, klišé a mýty, tvrdí britský profesor Mark Galeotti, přední odborník na současné Rusko. V jedenácti kapitolách rozebírá sarkasticky a poutavě jeden zažitý omyl po druhém: Proč Putin není geniální stratég. Proč se nehlásí k žádné konkrétní ideologii. Proč není tak populární, jak by se mohlo zdát. Jak dokáže být loajální ke svým lidem. A co bude dělat, až mu skončí volební období? Na základě dlouholetých výzkumů i osobní zkušenosti a mnoha rozhovorů s ruskými politiky, členem Putinovy osobní stráže nebo federálními daňovými úředníky přináší překvapivý a v mnoha ohledech realističtější pohled na jednoho z nejmocnějších mužů současné globální politiky.... celý text

Literatura naučná Politologie, mezinárodní vztahy
Vydáno: , Paseka
Originální název:

We Need to Talk About Putin: How the West Gets Him Wrong , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

B-artX
23.05.2024 4 z 5

"Putin ví, že Západ, jednotný Západ, je skoro ve všech aspektech mocnější než Rusko, zároveň si je vědom naší slabiny - že jsme společenství tvořené dosti křehkými demokraciemi. Chce, abychom byli nejednotní, demoralizovaní a rozhádaní, tedy ve stavu, kdy budeme buď ochotni s ním jednat, nebo, což je mnohem pravděpodobnější, nebudeme dost v kondici na to, abychom se mu mohli postavit."

Velmi zajímavá přehledová knížka, co velmi čtivě ukazuje, co je Vladimir Putin zač. Určitě stojí za přečtení pro rozšíření okruhů, ale nějaká obsáhlejší studie to určitě není. Největší hřích knihy je postrádání závěru, který by tak nějak ucelil čtenáři všechny nabyté informace a absolutní absence zdrojů, což mi vadilo asi úplně nejvíc. K nějakým informacím z knihy bych se hrozně rád vrátil (třeba statistiky ohledně směřování Ruska v budoucnosti), ale kniha v tomto vůbec nepomáhá.

jiri2737
29.11.2023 2 z 5

" ... autor v jedenácti kapitolách rozebírá sarkasticky a poutavě jeden zažitý omyl po druhém: Proč Putin není geniální stratég. Proč se nehlásí k žádné konkrétní ideologii. Proč není tak populární, jak by se mohlo zdát. Jak dokáže být loajální ke svým lidem. A co bude dělat, až mu skončí volební období? ... " 29.11.2023 Mám z té knihy pocit, že si jí v roce 2019 objednal Putin.


Christo
24.08.2023 3 z 5

Jednohubka zajimavá tím, že byla psaná před "velkou Invazí" a tím pádem netendenční.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených116x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce36x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Rusko 20.-21. století prezidenti Vladimir Putin

Autorovy další knížky

Mark Galeotti
britská, 1965
2019  68%Musíme si promluvit o Putinovi: Jak se Západ mýlí v nebezpečném vládci Ruska
2019  64%Vory - Ruská supermafia
2021  85%Stručné ruské dějiny
2023  87%Putinovy války
1998  60%Čas úzkosti