Muž a žena přehled

Muž a žena https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374672/mid_muz-a-zena-jlF-374672.jpg 3 477 477

Nejznámější český spisovatel se ve dvou novelách vrací k tomu, co na něm jeho čtenáři oceňují nejvíce. Svůj humorně ironický pohled na vztahy mezi muži a ženami propůjčuje v novele Family Frost zkrachovalému restauratérovi, který si z nutnosti a trochu i na truc pronajme mrazící vůz známé firmy a živí se jako řidič. Během několika dní se jeho zbabraný život dostane do spirály událostí, které skončí až na svatbě jeho bývalé manželky (která si bere jeho bývalého společníka). Vincent se potká i s otcem, kterého nikdy předtím neviděl, a setkání proběhne vpravdě nečekaným způsobem. Druhá novela, Čarodějka z Křemelky, si pohrává s mírně fantastickým námětem. Krásná Dominika má celý život smůlu na muže a svou přitažlivost považuje spíš za prokletí. Jako dar naopak chápe svou schopnost číst lidem myšlenky. S přibývajícími lety a vztahy to ale vypadá, že i to druhé je spíš na obtíž – dokud nepotká ve vlaku známého spisovatele a nezamiluje se do něj. Ale dá se žít se ženou, která doopravdy ví, co si její muž myslí?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž a žena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (141)

aji
23.04.2024 3 z 5

Příjemná oddechovka.
U některých pasáží jsem se dost zasmála.

gambinka87
23.08.2023 3 z 5

Přečteno jako audiokniha, namluveno skvěle, kniha mne zaujala tak napůl. První příběh mne moc neoslovil, moc sprostých slov, absurdní příběh, najednou mu po 55 letech matka prozradí, kdo je jeho otec. Tak určitě... Druhý příběh měl zajímavější námět, čtení myšlenek mne bavilo, i čtená povídka v novele, i když jsem nechápala centimetry zmenšování, podle mne to autorovi nevycházelo početně, ale kafkovské pojetí zajímavé.


Naďa2411
01.12.2022 4 z 5

Kniha pobaví, někoho vulgarismy i urazí, ale autor má svůj styl a dobře se čte. V knize jsou dvě novely - kuriózní situace, v první je děj více pravděpodobný, ve druhé je zahrnuta i fantazie. Námět mít exmanžela za svědka je zpočátku nepřijatelné, ale díky básni se děj knihy změní jiným obratem. Ve druhé novele jsem soucítila s hlavní aktérkou.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26.3. - 8.4.)

26.03.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Muž a žena v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených744x
ve Čtenářské výzvě134x
v Doporučených11x
v Knihotéce195x
v Chystám se číst99x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x