Můžeš říct: Miluju tě přehled

Můžeš říct: Miluju tě
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534145/bmid_muzes-rict-miluju-te-65f0217e50827.jpg 4 35 35

Tři romantické novely inspirované alby Taylor Swift, HumbookTeam's version. Áňa, Marky, Monča, Monča, Ola a Terka. Tahle šestka žije Humbook, tvoří Humbook, je Humbook. A společně přivedla na svět první Humbook knihu ever! Marky, Monča a Ola napsaly tři novely, které se vezou na vlnách hitů od Taylor Swift. Čeká tě středoškolská romance z hokejového prostředí, příběh lásky, slávy a hudby z New Yorku a mystery (tak trochu) detektivka odehrávající se na univerzitě. Připočti si barevné fotky cosplayů, chaty, tweety, diáře, boží grafiku a jedno je jasné: Tohle je esence Humbooku!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můžeš říct: Miluju tě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

AnnaKreon
včera 3 z 5

Před nějakou dobou jsem zahlédla konkurz o novou knihu od Oly a hned jsem se přihlásila, aniž bych si četla, o čem kniha je. Nebo aniž bych veděla, že se na ní podílely ještě další dvě autorky. A že nejde ani o jeden příběh, ale o tři kratší novely. Když mi ale speciální box ke knize dorazil, byla jsem mile překvapena.

Všechny tři novelky jsou o lásce, každá je ale z jiného prostředí. Novela od Monči je hate to love a hlavní hrdina je hokejista! V novele z New Yorku od Oly je tématem hudba a má to takový trochu Hannah Montana vibe, protože je tady dvojí život. A poslední povídka od Marky je taková detektivní lgbt romance.

U podobných knih nemám vysoká očekávání, protože vím, že nejsem tak úplně cílovka a jediné, co čekám, je že si u čtení odpočinu a třeba se sem tam pousměju nad naivitou postav. A to všchno jsem tady dostala. První dvě povídky mě zaujaly obě stejně a bavila mě ta roztomilá romantická linka. U poslední povídky jsem byla možná trošku zklamaná, protože právě ta detektivní linka mi do celého toho konceptu úplně neseděla a lgbt se objevuje už tak často, že jsem byla trochu skeptická. Nicméně všechny novely byly moc fajn a odpočinula jsem si u nich přesně tak, jak jsem chtěla. Navíc je v povídkách vždy nějaká zmínka o něčem z té předchozí (text písničky, postava apod.).

Rozhodně je kniha zase naprosto nádherně zpracovaná a doplněná o fotky, tweety, chaty a spoustu dalšího. Všechny povídky jsou inspirované třemi alby Taylor Swift. Určitě můžu knihu doporučit (rozhodně spíš cílovce), ale nečekejte žádnou high literaturu, spíš do toho jděte jako do oddechové teen knihy. Já k tomu takto přistupovala a moc jsem si to užila.

Za box a knihu v rámci #spoluprace děkuji @humbook a @humbookblogeri

tasknihama
předevčírem 3 z 5

Knížka se skládá ze 3 novel - 3 samostatných příběhů. Každý příběh má tak 100 stran. Což se na něco hodí a na něco ne. Vezmu to popořadě.

První novela byla typická jednoduchá středoškolská romantika. Líbilo se mi, že postavy mají určitou hloubku a vcelku to bylo milé čtení. Tady bych brala i rozepsanější příběh, aby se tu některé věci mohly lépe prohloubit. Ale chápu, že to se do tohoto konceptu nehodilo.

Druhá novelka od Nofreeusernames mi dost připomínala dobu, kdy jsem četla fanfikce. Bylo to čtivé a svižné. Máme tu hudební prostředí a jeho klady a zápory. Rozhodně bych brala blízko italskou pekárnu co má hlavní hrdinka u baráku.

Třetí příběh se dost lišil od prvních dvou. Zaprvé tu sice máme romantickou linku, ale jde spíš o jemnou detektivku a zadruhé styl psaní byl za mě dost jiný. Hlavní hrdinka mi moc nesedla, pro její (ne)schopnost urovnat si život a jeho financování.

Když to shrnu, tak tu jsou za mě 3 příjemné, ale průměrné příběhy. Kniha má krásné grafické zpracování, ale pokud ji budete držet v ruce moc dlouho, tak vám klouby u ruky začnou protestovat (tu vazbu někdo vymyslel za trest ). Knížku bych doporučila začínajícím čtenářům akorát ve věku tak 11 až 15 let, je to krátké a nebudete se nudit. Jo a má to být podle písniček Taylor Swift - sama ji poslouchám, ale nijak moc a rozhodně to můžete číst i bez znalostí jejích písniček.

Za knížku a balíček k ní v rámci #spoluprace s #humbookblogeri děkuji @humbook


Knihochod
05.06.2024 3 z 5

Pred približne mesiacom mi prišiel nádherne vyšperkovaný balíček obsahujúci prvú trojpoviedkovú knižku Humbook tímu s názvom Můžeš říct: Miluju tě, ktorá je po vizuálnej stránke jednou veľkou nádhernosťou z ktorej väzby ale čitateľa celkom slušne rozbolia karpálne tunely a ktorej obsah je dôležitejší, než už spomínaný vizuál. Za seba by som poviedky zhodnotila takto:

Moje pocity z prvej poviedky sa dajú zhodnotiť prostým a jednoduchým: “meh. Je to niečo, čo mňa ako čitateľa neurazilo, no ani príliš nenadchlo. Postavy mi prišli dosť ploché, vcítiť sa do ich pocitov v daných situáciách pre mňa bolo náročné, miestami takmer nemožné a teda tou svojou láskou si ma tiež nezískali, nakoľko som im ju absolútne neverila. Štýl písania nie je zlý, ale chce to ešte vyšperkovať, najmä čo sa postáv týka.
2/5

Poviedka číslo dva už bola o čomsi inom. Je vidieť, že Ola už čo-to odpísaného má a vie tvoriť zaujímavý (i keď klišoidný) príbeh, kde si postavy čitateľ dokáže aj reálne predstaviť a hlavne takmer cíti to iskrenie medzi hlavnými protagonistami. Skrátka im tú lásku, ktorá je v konečnom dôsledku to gro celej knižky, verí.
4/5

Posledná poviedka na mňa posôbila veľmi pochmúrnym dojmom (nie len kvôli zvoleným pesničkám) a celú dobu som netrpezlivo očakávala, čo sa bude diať. Musím ale povedať, že som po dočítaní bola celkom zmätená. Neviem totiž, či som dej skrátka iba nepochopila, no celé mi to akosi nedávalo zmysel. Ale štýl písania opäť celkom fajn, len určite sa dá ešte mnohé zlepšiť.
2/5

Ako som napísala vyššie, kniha je po vizuálnej stránke dokonalá a graficky prepracovaná, avšak kvôli väzbe, ktorej držanie sa po niekoľkých minútach stávalo celkom slušným peklom, a jednotlivým hodnoteniam poviedok, dávam knižke ako celku 3/5, nakoľko by sa ten obsah istotne dal ešte vyšperkovať.

Za knižku veľmi pekne ďakujem @humbook a #humbookblogeri, vďaka ktorým som mala možnosť si ju prečítať.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)

05.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Můžeš říct: Miluju tě v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x