Na kole přes Afriku přehled

Na kole přes Afriku
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438371/bmid_na-kole-pres-afriku-aCk-438371.jpg 5 130 130

Jet do Afriky a poznat tamní přírodu, to je sen kdejakého kluka. Ne každý ale v sobě později najde sílu na to, aby takový dětský sen skutečně prožil. Tohle je příběh snu, který se opravdu stal. Začíná pod horou Libín a v sedle kola. Čím vším se jeho hlavní hrdina na své cestě stal? Jaké lidi potkal? Co zažil v písku a větru uprostřed saharských dun? Proč s sebou vezl násadu od krumpáče? Potkal v pralese vysněného slona? A co zjistil o tmě, které se odjakživa bál? Vydejte se s ním na cestu přes hory, pouště, savany i tropické lesy. Jmenuji se Tadeáš Šíma, je mi 27 let a pocházím z jihočeských Prachatic. V roce 2016 jsem vyrazil poprvé do Afriky na kole. Z rodného města jsem došlapal až do marockého Rabatu, kde mě přepadla skupina mladých banditů, kteří mě připravili o kolo i elán pokračovat cestě. Má paličatost však zvítězila a já se o rok později na cestu vydal znovu. Z marockého přístavního města Tanger jsem podél západního pobřeží došlapal až do Kapského Města. Celá cesta trvala 7 měsíců a byla dlouhá 13 000 kilometrů. Což je asi 650 Třešňáků. 1 Třešňák = 20 km (pozn. autora)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na kole přes Afriku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (74)

Albertos
14.03.2024 5 z 5

Vzhledem k tomu, že jsem byl na Tádových přednáškách, tak jsem přesně věděl, co a jak se v té knize bude psát. Ale stejně mě bavilo ji číst. I když jsem některé historky přesně znal. Bylo to prostě napsané zábavně, a já mám rád, když má někdo smysl pro humor a umí si udělat legraci hlavně sám ze sebe. To není tak obvyklé.
A jak už mnozí zmiňovali, ty obrázky jsou perfektní a hezky ilustrují některé zážitky.

Kaja1
21.08.2023 4 z 5

Respekt, obdivuji, klobouk dolů. Do Afriky, na takovou cestu, bych nikdy nejela, i kdybych na to fyzicky měla. Těch nebezpečí je tam až až a Tadeáš může být rád, že vyvázl se zdravou kůží. Takže děkuji za přiblížení pro mě cestovatelsky neprobádaných zemí.


soukroma
20.03.2023 5 z 5

Příjemné plynulé čtení o dlouhatánské vysněné cyklo-cestě přes celý africký kontinent - z Maroka, přes Západní Saharu, Mauretánii, Senegal, Gambii, Mali, Burkinu Faso, Ghanu, Togo --- Gabon, Kongo 1 a 2, Angolu, Namibii do JAR. Soupisku projetých zemí nikde v anotaci nenajdete...
15 zemí, 209 dní, 37 defektů.
O pamětihodnostech a turistických lákadlech to není, spíš o praxi každodenního přesunu o desítky/stovky kilometrů, doslova cestou necestou, o jídle, spaní a zejména komunikaci s místními (muži, ženami, dětmi i zvířenou).
Velmi tomu ale chybí mapa a fotečky (o kterých navíc hojně hovoří), ty dětské autorovy ilustrace jsou naproti tomu zbytečné. I tak 90%.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23. týden)

31.05.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na kole přes Afriku v seznamech

v Přečtených156x
ve Čtenářské výzvě42x
v Doporučených12x
v Knihotéce66x
v Chystám se číst84x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech2x