Na ostrově přehled

Na ostrově https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162955/bmid_na-ostrove-HZi-162955.jpg 4 534 534

Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

On the Island , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na ostrově. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (165)

Peter73
11.08.2023 5 z 5

Knihu som mal už dlhšie v knižnici, kúpil som si ju na základe tématu - stroskotanci, mám rád knihy na variácie robinsoni a stroskotanci. Hodila sa mi do čitateľskej výzvy - zakázaná láska, takže nastal správny čas na jej prečítanie. V anotáciii je uvedené, že učiteľka a jej žiak prežijú leteckú havariu a sú spolu na opustenom ostrove.... Kniha ma prekvapila, je napísaná s citom pre gradáciu najmä čo sa týka vzťahu hlavných hrdinov, dej je až na pár malých detailov reálny, aj keď je to "pohľad amerického občana". Príbeh je určený najmä pre ženského čitateľa, ale autorka podáva situácie z pohľadu oboch hrdinov. Je to taký príbeh "robinsonov" zo začiatku 21. storočia. Kniha je spisovatelkina prvotina - pochvala za peknú knihú.

adela2230
29.06.2023 4 z 5

Není to špatná oddechovka, občas mi pasáže přišly povědomé s některými filmy, ale i tak se to četlo dobře.


denča1000
07.06.2023 4 z 5

První řadě jsem si vůběc neuvědomila, že knihu jsem zakoupila ve Slovenštině, byl to nezvyk, ale nakonec mi to problém nedělalo.. Začátek a děj se mi líbil...ačkoli byl téměř celý děj na ostrově a stále dokola, kupodivu mě vůběc nenudila, protože se stále něco dělo.. Něco bylo hodně nadsazené, ale líbil se mi humor, který autorka zapojila, ale přišly i slzy.. Kniha se mi moc líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na ostrově v seznamech

v Přečtených660x
ve Čtenářské výzvě113x
v Doporučených75x
v Knihotéce242x
v Chystám se číst283x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech3x