Nádech výdech přehled

Nádech výdech https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363409/bmid_nadech-vydech-9XU-363409.jpg 5 8 8

Kniha originálním způsobem odkrývá desítky let skrytá tajemství pražského metra, jeho pomyslné plíce - vzduchotechniku a architekturu výdechových komínů. Ta se na povrch dere mnohdy fascinujícími časovými bublinami dobových architektonických stylů. Poprvé v historii, se tak na 400 stránkách zaplněných historickými dokumenty i fotografiemi, širší veřejnost dozví mj. i jména mnohých legendárních architektů, kteří je projektovali a stavěli.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nádech výdech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

kate9326
21.10.2020 5 z 5

Překvapivé, úžasná knížka o tématu, které se v centru pozornosti tolik nevyskytuje, / technické účelové zařízení k odvětrání stanic metra../..ale jako zajímavou by tuto knihu mohl ohodnotit zájemce o metro/architekturu/historii/fotografii--i amatéři- nebo o Prahu celkově.

Ence
14.07.2020 3 z 5

Kniha je na mě moc velký "freestyle". Připadá mi, že informace k jednotlivým výdechům jsou podávány bez jakéhokoliv ladu a skladu. Autor prostě píše o tom, co ho zrovna napadne. Chybí jakákoliv osnova, nebo sjednocující styl. Mnohdy se také dozvídáme, jak autor hodnotí to či ono (např. úroveň graffiti, architektonickou kvalitu nějaké budovy, atp.), přičemž ale jaksi zapomíná oddělovat fakta od svých hodnocení.
Chybí popis velmi mnoha obrázků. Čtenář v podstatě odhaduje, co takové obrázky znázorňují, což je zejména u odstavců, které zmiňují více výdechů, opravdu velká potíž. Proč je takový problém připsat popis ke každému obrázku, je pro mě záhadou. Obrázky jsou opět řazeny tak nějak náhodně. Možná to byl záměr. Nevím.

Měl jsem trochu problém se zvoleným fontem. Je totiž příliš malý a navíc bezpatkový. Tvar písma mi také nevyhovuje (vertikálně nesymetrická písmena s "těžištěm dole" – např. 's' a 'x' – vypadají opravdu zvláštně).

Při čtení jsem měl pocit, že autor má o výdechy opravdu upřímný zájem a podařilo se mu upoutat k výdechům i mou pozornost, za což bych mu chtěl poděkovat.


vodovodnice
16.12.2019 5 z 5

Naprosto náááádherná a pro mne velmi vzácná kniha (moc takových neznám a tohle je má první knížka, tohoto druhu). Knihu jsem podpořila na Hithitu a naprosto nelituji.
industriální / technická architektura a technika a vše co k tomu patří mne vždycky fascinovaly.
Takže jsem ráda, že mám tuto knížku.
Kniha je nááádherně zpracovaná jak graficky, tak i po písemné formě.
Není to kniha, kterou si louskáte po večerech jako beletrii, ale tuto knihu si vychutnávám po doušcích skoro jako víno :-)
Pro mne opravdu jedinečná kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nádech výdech v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených12x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

metro

Autorovy další knížky

2017  93%Nádech výdech
2019  80%Metrovize