Nahí a mŕtvi přehled

Nahí a mŕtvi https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/207928/bmid_nahi-a-mrtvi-yxm-207928.jpg 4 350 350

Nikto nemohol spať. Keď sa rozvidní, spustia na hladinu výsadkové člny a vlna prvého sledu prebije sa cez príboj a začne útočiť na pobrežie Anopopei....

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Naked and the Dead , 1948


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nahí a mŕtvi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (55)

Kortez
08.02.2024 5 z 5

Audiokniha. Skvělě načetl Ivan Trojan. Kniha zaujala nejen děním na frontové linii, jak se dá prodírání pralesem a brodění bažinami nazvat frontovou linií, ale i myšlenkami na domov, rodinu, ženy a děti které zůstali doma tisíce kilometrů daleko. Na válečný román velmi emotivní čtení.

rabor
02.01.2024 4 z 5

Nazí a mrtví je dobrý druhoválečný romám, ve kterém provázíme asi tucet amerických vojákú při bojích o ostrov Anopopei. Musím se přiznat, že román na mě zapúsobil tak reálným dojmem, že jsem strávil nemalou dobu prohledáváním pacifiku a zjišťováním, kde ostrov Anopopei leží. Mohl bych vám to říct, ale přece vám nebudu kazit radost z hledání. Je to jedna z knih, kterou bych si po dočtení snad chtěl přečíst i znova, protože ze začátku a vlastně docela dlouho jsem tápal v postavách, jejichž charakter se odkrývá jednotlivě a postupně nejvíc v kapitolách nazvaných "stroj času", ve kterých vždy odhalíte jednoho člena čety, proberete jeho minulost, charakter a ta helma pod sebe dostane nějaký obličej. Nutno podotknout, že s touto partou lidí by se normální člověk kamarádil snad jen z donucení, ale oni jsou na tom vzájemně vlastně dost podobně.


PetrCepek
03.09.2023 4 z 5

Romány Most přes řeku Kwai, Král Krysa nebo Hlava 22 mám raději, na můj vkus je zde příliš mnoho vzájemně zaměnitelných (a nepříliš zajímavých) postav, ale na druhé straně je z románu cítit, že ho napsal přímý účastník bojů v Pacifiku. Nyní budu číst Oheň na Měsíci o letu Apolla 11, kde Norman Mailer naopak určitě nebyl. Uvidíme.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nahí a mŕtvi v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených515x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených49x
v Knihotéce354x
v Chystám se číst282x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech13x