Náhodou přehled

Náhodou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520309/bmid_nahodou-64ca810fd6a28.jpg 4 88 88

Zimní romance o přátelství i nenávisti, o princeznách i basketu. Elena a Nathan. Princezna a basketbalista s temnou minulostí. Dva vysokoškoláci, které svedl dohromady osud i souhra nešťastných náhod a ani jednomu se to zrovna dvakrát nelíbí. Zatímco Nathan pohrdá vším, co Elena představuje – luxusním domovem, služebnictvem, ochrankou a společenskými akcemi, pro Elenu je Nathan křupan bez vychování. Jenže mezi všemi těmi hádkami a naschvály se mezi ně nečekaně vplíží láska, na kterou nejsou připraveni ani oni, ani jejich okolí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Náhodou. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) České autory a autorky čtu poslední rok hodně, snažím se je svými recenzemi podporovat, doporučuji jejich knihy a ani tady neudělám výjimku. Od knihy jsem neměla žádná velká očekávání, především proto že se jedná o dívčí román a já už tedy opravdu nejsem cílovka. Každopádně tohle bylo úžasný překvapení! Skvěle jsem se bavila od první strany a těšila jsem se, jak se bude příběh dál rozvíjet.

Navíc je to psané z pohledu obou hlavních hrdinů, což, jak jistě víte, miluju a chtěla bych tak mít napsanou každou knihu. Oba hlavní představitele jsem si velmi rychle oblíbila a jejich vzájemné špičkování mi bylo velmi blízké. Příběh se hodí jako čtení do předvánočního shonu, kdy si potřebujete ideálně zalézt a přečíst si nějakou romantickou oddechovku nebo si pustit film, protože tuhle knihu bych ráda viděla zfilmovanou.

Elena je dcerou vévody, takže je okolním světem vnímána jako rozmazlená princezna a za zády má neustále paparazzi. Přes nesouhlas své rodiny se přihlásí na vysokou školu, a tak jí otec najme bodyguarda, není jím nikdo jiný než basketbalista, který má temnou minulost, jenže nic není tak, jak to na první pohled vypadá.

Málem bych zapomněla zmínit jednu naprosto dokonale napsanou postavu. Není jí nikdo jiný než Elenina babička. Bože, ta byla tak skvělá, že jsem kolikrát smíchy brečela. Mohla bych s ní jít, prosím, na kafe?

Kniha je nadupaná emocemi, nechybí ani klišé, ale i přesto jsem se prostě a jednoduše skvěle bavila. Měla jsem pocit, že čtu knihu minimálně od Mony Kasten, tak skvěle napsaná je.

Doporučuji přečíst všem, kdo miluje německé autorky, rozhodně si přijdete na své!

IG: @freya_zlaskykpribehum

Dortíkomilka
22.03.2024

Knížka se mi četla dobře, byla moc milá.


Mišule_11
13.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Náhodou je zimní romance z pera české autorky a příběh vypráví osudy dvou hlavních náctiletých hrdinů - Nathana :) Nadějného basketbalisty, který se mimo jiné také stará o svou mladší sestru po odchodu jejich rodičů :( Za to má i skvělé spoluhráče a přátelé, ale život a osud se s ním rozhodně nepáře.
A také Eleny :).. ta je dcera vlivných a bohatých rodičů žijící v luxusu a přepychu, kteří jí stěží dovolí studovat na veřejné škole.

Oba dva žijí v odlišných světech a přece se jejich cesty zkříží/setkají ba dokonce spolu budou bydlet pod jednou střechou..

Příběh je čtivý, oddechový a přesto vás upoutá svým vyprávěním :) Dokonce se i zasmějete :D
A to hlavně s Eleninou babičkou, která si rozhodně nenechá nic líbit a nebere si žádné servítky, doslova. Natálie (Elenina nejlepší kamarádka) je také pěkné éro. Vůbec by mi nevadilo si o ní přečíst nějaký její příběh! :)
Naopak Eleniny rodiče si mé sympatie moc nezískali.. obzvlášť její matka. Tato osoba mi v příběhu pila krev, hodně :/

Náhodou je sice teprve moje třetí přečtená kniha od autorky, ale troufám si říct, že rozhodně nee poslední! Už mám zálusk na její další!
Děkuji mockrát za poskytnutí knihy k recenzi samotné autorce! :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Náhodou v seznamech

v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst83x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech5x