Naprostá šílenost přehled

Naprostá šílenost https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479898/bmid_naprosta-silenost.png 4 150 150

Středoškolačka Anna už týden nevyšla z pokoje. Jakmile to zkusila, rozbušilo se jí srdce a udělalo se jí tak špatně, až si myslela, že umře. Vrací se do školy s diagnostikovanou úzkostí, která na ni dotírá z každého rohu. Najednou je pro ni problém mačkat se s jinými lidmi v autobusu nebo se vydat do školy neprozkoumanou trasou. Příjemné nejsou ani ustarané pohledy rodičů. Nečekané zklidnění přijde do Annina života společně s klukem, který chodí do školy stejnou cestou. I když Anna ani nezná jeho jméno, cítí k němu okamžité přátelství. A když první den prázdnin zastaví před Anniným domem jeho dodávka, vydá se Anna na nečekanou výpravu. Jak to zvládne i s číhající úzkostí? Nový český komiks svým moderním pojetím připomene například díla Rainy Telgemeierové, zároveň se ale vydává vlastním směrem podobně jako hlavní hrdinka Anna, se kterou se bez problému ztotožní holky i kluci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naprostá šílenost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (44)

Jajinka713
09.05.2024 4 z 5

Za mě je tohle krásný komiks, obrázky jsou hrozně hezky nakreslené a příběh taky ujde. Je to o takovém tématu, které se moc v knížkách nevyskytuje, ale tady přece jen je.
Naprostá šílenost má takový zajímavý humor, který mi sedl, i když jsem se určitě smála něčemu, co nebylo nijak vtipný, ale co už.
A máte to za hoďku přečtený, takže za mě bomba.

Akléda_
07.05.2024 5 z 5

Já prostě miluju komiksy od Paseky. Kdyby nebylo semináře na škole, ještě dlouho bych se k tomuto dílu nedostala, a to by byla velká škoda. Celé je to krásně vyvedené, ať už se jedná přímo o kresbu nebo o to spektrum barev, které je využito. Krásně doplňují příběh a hrají si s ním, úžasný. Celkově to téma úzkosti, smíchané s nějakým vnitřním bojem a trochou lásky, to bylo geniální. Jsem moc ráda, že máme knížky, které se těmto tématům věnují, je to potřeba. Navíc se mi líbilo i to, jak to bylo reálné, ty úzkosti za mě byly popsané dost odpovídajícím stylem, působilo to na mě sice dost melancholicky a smutně, ale řekla bych, že přesně to to mělo vyvolat. Jen je za mě škoda toho rychlého konce, který za mě nebyl úplně nutný. Jinak ale nemám co vytknout a rozhodně doporučuji, tento český kousek by měl být víc vidět.


katerina1237
02.04.2024 4 z 5

Četla jsem docela málo knížek věnujících se těmto tématům a tohle bylo moc hezky zpravované. Příběh, ilustrace a celkově grafické zpracování paráda! Docela mě ale zaráží, že ji rodiče pustili, i když jindy nikam nechodí. Za mě ale určitě stojí za přečtení, a zabere jen chvilku (ehmehmpůlhoďkyehm)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (4)

Strach, jehož příčinu neumím identifikovat. Strach, který rozleptává mé vnitřnosti.


Úplně nejhorší byl ten strach z toho, že budu mít strach. Říká se tomu úzkost z úzkosti.


Ze všeho nejvíc se bojím toho, čeho všeho se vlastně bojím!


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (1)

2021 - Cena Muriel (Nejlepší scénář)


Kniha Naprostá šílenost v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených192x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených8x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech4x