Popol všetkých zarovná přehled

Popol všetkých zarovná https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26763/bmid_popol-vsetkych-zarovna-LbQ-26763.jpg 4 731 731

Naozaj neobyčajný detektívny román! Napísal ho človek, čo do detailov pozná policajné prostredie, podsvetie i praktiky tajných služieb. Často je však ťažké rozlíšiť, kto je kto. Detektívi Krauz a Fischer z oddelenia vrážd v Meste sa pri vyšetrovaní smrti mafiána Malého Pavúka, pobočníka Miroslava Stehlíka alias Bossa, dostanú k magnetofónovej kazete, na ktorej sa nebohý Malý Pavúk dohaduje s neznámym mužom na nejakom únose. Neskôr za podozrivých okolností vybuchne auto policajta Róberta Eliáša. Ukazuje sa, že vedel niečo o spolupráci tajnej služby a mafie pri únose syna vysokého predstaviteľa Republiky... Keď do seba začínajú kusy skladačky zapadať, z Ministerstva príde rozkaz vyšetrovanie zastaviť. Autor tvrdí: "Všetky osoby, dej a miesto v tejto knihe sú vymyslené a akákoľvek podobnosť so skutočnými udalosťami je čisto náhodná... "A možno nie! Autor knihy Dominik Dán sa dvadsať rokov zaoberá vyšetrovaním zločinu. Osobné kontakty s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou "lepšou spoločnosťou" mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúseností čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Popol všetkých zarovná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (181)

lapagerie
12.04.2024 4 z 5

To byl tedy humus. Obracel se mi žaludek nad devadesátkovými poměry, korupcí, provázaností podsvětí do nejvyšších míst. Ono to asi teď nebude moc jiné, ale radši o tom nepřemýšlím. Toto je moje druhá kniha ze série. První (Kráska a zvíře) jsem poslouchala jako rozhlasové audio a řekla jsem si, že bych mohla začít pěkně popořadě. No, číst toto jako úplně první nevím, zda bych měla chuť do dalších. Politika mě v krimi nebaví.

mila2411
26.03.2024 4 z 5

Po sedmi knihách série jsem se dostal k číslu JEDNA dle data vydání. Protože autor píše "na přeskáčku", není dodržení tohoto pořadí nijak důležité: pozdější knížky se vrací dějově podstatné hlouběji do 8o-tých let. Kniha paralelně vypráví dva případy, poměrně lehký a rychlý o vraždě staré paní a ten hlavní druhý, který popisuje "slavný" únos prezidentova syna za doby vlády Vlado Mečiara. Doba to na Slovensku musela být asi opravdu hrozná, spojení státních bezpečnostních služeb s mafiány a podsvětím až neuvěřitelné. Opět to pěkně odsýpá, ani na vteřinu nenudí, i když je to jen "politika" má to patřičné grády. Poslechnuto jako audiokniha a protože česká verze v této podobě není znamenalo to pro mě po dlouhé době setkání se slovenštinou. Přednes pana M. Geišberga je milý až návykový, sem tam mi nějaké to slovíčko už nenaskakovalo, ale i tak to bylo moc a moc pěkné!


hnusák
06.02.2024 4 z 5

Kniha je psána způsobem, že jsem zřetelně viděl ten šlendrián na Slovensku, co se tam děl v devadesátkách, možná ještě o dost horší než u nás.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Popol všetkých zarovná v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených1 040x
ve Čtenářské výzvě119x
v Doporučených40x
v Knihotéce270x
v Chystám se číst158x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech14x

Štítky knihy

vraždy únosy slovenská mafie SIS - Slovenská informační služba

Autorovy další knížky

Dominik Dán
slovenská, 1955
2016  89%Smrť na druhom brehu
2007  91%Cela číslo 17
2005  83%Popol všetkých zarovná
2012  89%Uzol
2013  89%Básnik