Návrat domů přehled

Návrat domů https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521276/bmid_navrat-domu-WLk-521276.jpg 4 135 135

Je Štědrý večer roku 1959. Na konci horkého dne se na pozemku jednoho velkolepého sídla najde mrtvola. Když je obyvateli přivolána policie, poklidné městečko Tambilla se stává dějištěm vyšetřování nejzáhadnější vraždy v dějinách jižní Austrálie. O mnoho let později v Londýně pátrá novinářka Jess po příběhu, který by vydal na reportáž. Potřebuje ho jako sůl – je nezaměstnaná a sotva vychází s penězi. Když ale dostane zprávu, že její milovaná babička Nora leží zraněná v nemocnici, odsune práci stranou a vrací se do Sydney. V Nořině domě objeví knihu o skutečných zločinech, jež popisuje dávno odložený případ: tragédii rodiny Turnerů z roku 1959. A jakmile se začte, zjistí, že mezi nechvalně proslulou vraždou a její rodinou je šokující spojitost…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Homecoming


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat domů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

mnohoknih
13.05.2024 2 z 5

Tak tohle se nepovedlo. Autorka zazdila sama sebe. Moje hodnocení taky dost ovlivnilo moje očekávání a těšení se. Četla jsem všechny autorčiny příběhy a všechny se mi líbily. Jsou plné napětí, spletitostí, propletenců a wau rozuzlení. Tady z tohoto mixu není téměř nic. Napětí? Žádné. Skoro hned mi bylo jasné, co se stalo. Spletitosti? V příběhu je samozřejmě více linek. Časové jsou dvě, současnost a před 60 lety. Zápletka je jako jedna, ale je to tak okaté, že čtenář ví, že tam je i skrytá zápletka číslo dvě. Jenže je to tak divně popsané, že spíše než napětí, ty situace vyvolávají zmatek. A hlavní postavy. Babička Nora se všude a stále prezentuje jako obětavá žena a báječná matka. Ale víte, jak to s takovými je. Mně byla nepříjemná. Její dcera Polly z ní měla trauma a vůbec se jí nedivím. A když Nora "ukradla" Pollyinu dceru Jess a maskovala to dobrými úmysly, tak u mě skončila definitivně. Celý příběh je zmatený, naprosto zbytečně rozvláčný, překombinovaný. Nenutí člověka číst dál a dál, aby už věděl, co je za rohem, ale proto, aby už měl od knihy pokoj.

vladka1695
05.05.2024 3 z 5

No moc mě to nebavilo, zbytečně zdlouhavé a žádné extra překvapení se nekonalo.Předešlé knihy se mi líbily mnohem více!


HH77
03.05.2024 5 z 5

Po rozpacitem začátku, kdy jsem měla chut knihu odlozit, jsem se od ní naopak nemohla odtrhnout a přečetla ji velmi rychle. Celou dobu jsem byla napnutí, co se skutečně stalo a přemýšlela jak to bylo. Skutečný vztah mezi Norou a Polly jsem odhadla, ale samotnou příčinu a provedení tragédie ani náhodou. Knihu radim mezi topy letošního toku.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Novinka od autorky románů Dům u jezera a Hodinářova dcera

28.10.2023


Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)

15.10.2023


Citáty z knihy (6)

Nemá smysl se ohlížet zpátky. Prostě se rozhodni a věř, že ses rozhodla správně.


I těm nejlepším lidem se mohou přihodit zlé věci a my nesmíme dopustit, aby nás přemohly. V životě to někdy nejde tak, jak jsme si představovali, ale nakonec to vždycky nějak dopadne.


Když se člověk vrací domů, nikdy by neměl klepat na dveře.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Návrat domů v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených169x
ve Čtenářské výzvě35x
v Doporučených9x
v Knihotéce137x
v Chystám se číst289x
v Chci si koupit70x
v dalších seznamech3x