Ne/promlčeno přehled

Ne/promlčeno https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494621/bmid_ne-promlceno-rra-494621.jpg 4 67 67

Podtitul: Divoké devadesátky, mafiánské popravy a skutečné zločiny, které mění osudy. U některých zločinů může dopadení pachatele trvat několik let, někdy mohou dokonce pachatelé zůstat nepotrestaní i přesto, že je zločin objasněn. Kvůli promlčecí lhůtě si tak vrazi mohou často po letech oddechnout a přestat se ohlížet přes rameno. Spolek Nepromlčíme právě na takové kauzy upozorňuje a představuje je veřejnosti pomocí krátkých dokumentů, článků a nyní i této publikace. V ní tedy najdete mimo jiné příběh mladých žen, které někdo brutálně zavraždil a vyňal jim orgány, Honzíka, který si odešel hrát s kamarádem, ale nikdy k němu nedorazil, nebo oblíbené učitelky, která byla prostě jen ve špatnou chvíli na špatném místě. Některé případy ze zahraničí nám ale dávají naději, že i po mnoha letech lze pachatele nalézt. Podle psychiatra Cyrila Höschla má dopadení viníka totiž kromě jiných funkcí ve společnosti i terapeutický účinek na oběti i pozůstalé. Ukazuje jim totiž, že spravedlnosti se lze domoci.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ne/promlčeno. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Jane2016
05.06.2023 4 z 5

Na tuto knihu jsem se chystala už opravdu dlouhou dobu. Často jsem jí vídala na sociálních sítích a četla jsem jen samou chválu na to, jak je kniha zajímavá a dobrá. Čili, když jsem si projížděla @bookport_cz a tuto knihu tam uviděla, moje čtenářské já uvnitř mě zapískalo blahem. Do čtení jsem se pustila prakticky okamžitě.

A musím Vám říct, že kniha je skvělá, téma promlčení je nesmírně zajímavé a vlastně i velmi smutné. Neměla jsem vůbec tušení za jak dlouho jsou u nás zločiny promlčené. O to smutnější je, když se v knize dočtete, jak to mají ostatní státy kolem nás.

Spoustu případů, které jsou v knize uvedené jsem neznala a slyšela jsem o nich poprvé. Některé jsem si i na internetu dohledávala zpětně.

Pokud Vás fascinuje téma zločinu, tak Vám tuto knihu musím doporučit skoro jako povinnou literaturu. Za mě neskutečně zajímavá kniha, která mě donutila zamyslet se nad spoustou otázek, které by mě normálně vůbec nenapadly.

Knihu jsem si mohla přečíst díky @bookport_cz Byla mi poskytnuta v rámci spolupráce.

Arkagas
05.06.2023 3 z 5

Zajímavá publikace, která se zaměřuje primárně na promlčecí lhůtu kriminálních případů nejen u nás, ale i ve světě a má za cíl přimět veřejnost o tomto tématu komunikovat.
Zpracování odpovídá tomu, že má čtenáře šokovat, což na jednu stranu chápu, na druhou ji to vcelku ubírá na kvalitě. za přečtení ale rozhodně stojí.


klarinet02
20.02.2023 5 z 5

Normálně tento žánr nečtu. Ale po filmu jsem si to přečíst musela. A nelituju. Tyto příběhy by si měl přečíst každý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ne/promlčeno v seznamech

v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených3x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech1x