Nebe ze zlata přehled

Nebe ze zlata https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426380/bmid_nebe-ze-zlata-z8C-426380.jpg 4 183 183

Skvěle napsaný romantický příběh, který vám připomene atmosféru románu Velký Gatsby v celé její dekadentnosti a kráse. Tajemná krása dlouho opuštěného panského sídla sedmnáctiletou Lou vždycky lákala. Natolik, že se začala vkrádat do sadu, který ho obklopoval, a nakonec i do domu, kam si tajně chodila číst. Její návštěvy ukončil až návrat majitelů. Dříve tiché místo ožilo a proměnilo se v dějiště nikdy nekončících večírků a plesů. Lou se s majiteli brzy spřátelila a život společenské smetánky si začala užívat plnými doušky. Vzdala se svých vlastních ambicí a propadla lehkomyslnosti. Brzy však zjistila, že rodina Cardewových má tajemství a že pod třpytivým pozlátkem se ukrývá prázdno a temnota...... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

A Sky Painted Gold , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebe ze zlata. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

zamilov.do.knih
08.02.2024 1 z 5

tahle kniha je pro mě přesně tou, která mě naučila, že krásnej zevnějšek nemusí znamenat i krásnej vnitřek. ten mě sice anotací zaujal, ale po chvíli čtení jsem zjistila, že to nakonec asi nebude nic pro mě. chyběl mi tam akčnější děj, větší romatická linka a postavy, které bych si oblíbila. popravdě vůbec nechápu, proč jsem se tou knihou tak dlouho trápila a radši ji neodložila, protože takhle mě jenom přitáhla do čtecí krize, o čem vypovídá i fakt, že jsem ji četla od září. září! četla jsem ji přibližně půl roku (vždycky po kouskách a prokládala ji jinýma knihama) a celou tu dobu jsem čekala, že se třeba něco stane. že to začne být zajímavý, akční nebo že se konečně dočkám romantické linky... nic z toho se ale nestalo. jediný, co se mi na knize líbilo, bylo snad jen prostředí a možná ten první večírek. jinak to bylo hrozně nudný, předvídatelný, opakující se... no prostě meh.
jinak takovou perličkou na konec téhle strašně přinosné recenze je, že tahle fotka byla vyfocena, když jsme se s kamarádkou vracely z humbook festu. nebo teda spíš z prahy. na tom humbooku jsme totiž vydržely rekordní dvě hodiny a pak se na to vykvákly a radši bloudily po praze, protože nás ten fest nehorázně zklamal. takže když už z té knihy nic nebylo, tak o ní aspoň můžu říct, že se mnou procestovala snad půlku světa. ne ale vážně, byla se mnou fakt snad úplně všude. dvakrát v praze, několikrát na slovensku (zmákla východ, západ i střed), dokonce i v polsku... je to taková cestovatelka.

Olča220
01.08.2023 4 z 5

Ještě teď se usmívám, jak to bylo milé, přesně to jsem potřebovala. Únik z reality, kde se všechno třpytí, všechno je načančané, lidi jsou zamilovaní, slunce je žluté a moře modré a všechno vždycky dopadne dobře.


holkazaknihou
12.11.2022 4 z 5

Kniha se cetla svizne a velice ctive. Moc se mi libilo prostredi ve kterem je pribeh vypraven a cela ta doba byla vykreslena fakt realisticky.

Jen.. proste jsem od knihy cekala trosku vic a rozhodne jiny konec.
Byla ta takova hezka pohadka, ktere jsem to proste neverila.
A to rozuzleni zapletky? Pff.. no coment

Secteno podtrzeno je to odpocinkove cteni, ktere zamestna jedno odpoledne

Za me 3,5

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (4. týden)

17.01.2020


Knižní novinky (3. týden)

11.01.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nebe ze zlata v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených230x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených13x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst212x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

bohatství tajemství první láska léto večírek

Autorovy knížky

Laura Wood
britská
2020  78%Nebe ze zlata