Nejchladnější dívka ve Městě chladu přehled

Nejchladnější dívka ve Městě chladu https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/249614/bmid_nejchladnejsi-divka-ve-meste-chladu-6vs-249614.jpg 4 506 506

Tana žije ve světě, kde existují tajemná Města chladu. Jsou obehnaná vysokou zdí a slouží jako dekadentní a krvavá karanténa, kde nestvůry a lidé žijí jako predátoři a oběti. Problémem je, že jakmile projdete branami Města chladu, nikdy už se nemůžete vrátit zpět. Jednoho rána po naprosto obyčejném večírku se Tana probudí obklopena mrtvými těly. Kromě ní masakr přežil jen její protivně roztomilý ex-přítel, jehož život visí na vlásku kvůli infekci, a záhadný mladík, který skrývá strašlivé tajemství. Po počátečním šoku se Tana pustí do závodu s časem, aby je všechny zachránila. Napadne ji jen jediný způsob, jak toho dosáhnout – musí se vydat přímo do samotného Města chladu, plného nástrah a hrůzy. Nejchladnější dívka ve Městě chladu, román světově uznávané spisovatelky Holly Black, je originálním příběhem o hněvu a pomstě, o vině a strachu, o lásce a pohrdání.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Coldest Girl in Coldtown , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejchladnější dívka ve Městě chladu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (132)

Sixtinka144
24.04.2024 3 z 5

Po velmi dlouhé době jsem se pustila do knihy s upíří tématikou a do jedné třetiny jsem si to opravdu užívala. Teď už tolik knih s úžasnými upíry nevychází, a tak jsem si říkala, že to bude hezké navrácení do mých mladých let. Příběh má opravdu velký potenciál, ale čím dál se dostáváte, tím je to víc a víc nudné a utahané. Je zde opravdu dosti plytká romantika a skoro žádná zápletka. Žádné budování vztahů, žádné napětí. Prostě jen čtete a najednou jste nakonci a nemáte z knihy žádný větší přesah. Je to jedna z těch knih, u které za pár týdnů zapomenete, že jste ji vlastně četli. Plusové body dávám za čtivost a nápad. Celkově knihu hodnotím 2,5/5.

Venneto
16.04.2024 3 z 5

Od knihy jsem měla velká očekávání. Nalákala jsem se na obálku i název, ale musím říct, že jsem byla zklamaná. Na začátku jsem si ještě říkala, že by to mohlo vyjít, když nás autorka rovnou hodila do upířího masakru, ale jak jsem četla dál, přišlo mi, že příběhu čím dál víc chybí nějaký drive. Příběh neeskaloval a zápletka pro mě nebyla úplně zajímavá. Oceňuji ale citát před každou kapitolou, což mi přišlo docela originální.


denisa8946
06.04.2024 4 z 5

Nutně jsem potřebovala změnit žánr a jsem ráda, že jsem sáhla po této knize. Je to moje první kniha od Holly Black a určitě ne poslední.
Autorka se s tím nepárala a hned nás na prvních stranách vtáhla do drsného děje. Příběh byl napínavý a rychle mi ubíhal. Místy byly scény dost syrově popsané. Ale to jsem od příběhu o upírech očekávala.
Hlavní postava Tana byla sympatická, odvážná a nechybělo jí odhodlání dotáhnout vše do konce. Jejímu ex příteli Aidenovi jsem nějak nemohla přijít na chuť a drželo mě to celou dobu čtení, nesedl mi. Za to Gavriel, to byla jiná liga... asi mám slabost pro tyto typy... víc prozradit nemůžu. :D Některé kapitoly nás zavedly do minulosti, kde jsme měli příležitost poznat lépe Gavrielovu osobnost.
Příběh měl obrovský potenciál, ale přišel mi nedotažený. Konflikt mezi novými a starými upíry se dal více rozpracovat, určitě by to většina čtenářů ocenila. V závěru mi přinejmenším chyběl epilog, kde bychom se dozvěděli, jak to s Tanou dopadlo, otevřený konec se sem nehodil.
Celkově ale knížku hodnotím pozitivně, splnila, co jsem od ní očekávala a moc se mi líbil svět, který autorka vystavěla. :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (37. týden)

12.09.2021


Citáty z knihy (1)

Ochráním tě před Smrtí, já se jí nebojím. Jsme přáteli už tak dlouho, že jsme se blíž než nejlepší přátelé.


Kniha Nejchladnější dívka ve Městě chladu v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených672x
ve Čtenářské výzvě66x
v Doporučených38x
v Knihotéce480x
v Chystám se číst364x
v Chci si koupit92x
v dalších seznamech10x

Štítky knihy

upíři

Autorovy další knížky

Holly Black
americká, 1971
2018  82%Krutý princ
2015  82%Železná zkouška
2019  87%Podlý král
2020  87%Královna ničeho
2017  76%Nejchladnější dívka ve Městě chladu