Nejrychlejší kůň na světě přehled

Nejrychlejší kůň na světě
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456410/bmid_nejrychlejsi-kun-na-svete-JIE-456410.jpg 4 3 3

Dvacáté století bylo snad až příliš bohaté na události a situace, které by si byl leckdo nechal ujít, kdyby do toho měl co mluvit. Mnozí z hrdinů těchto příběhů určitě. A jak se s nimi vypořádali? To nechť laskavý čtenář posoudí sám. Moje pátá sbírka povídek Vás zavede do několika pohnutých okamžiků našich nedávných dějin. I tentokrát Vám chci dopřát čtivý děj, napětí a dobrodružství. Ale hlavně zábavu a snad i něco málo k zamyšlení. František Veselka i rodina Buriánkových se rozhodnou opustit komunistický ráj – jak se jim to podaří? Co se dozví Týna a její táta na místě, kde zemřel skladatel Ryba? Co vypráví bizarní pomník v Orlických horách? A co má na svědomí vášnivý filatelista pan Smutný nebo děda, který kolemjdoucí zdraví po vojensku?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejrychlejší kůň na světě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

jaroiva
21.07.2023 4 z 5

Tahle knížka je zelená, ale až po jejím dočtení jsem si uvědomila, že obálka je vlastně maskáčová. A tedy i obsah je takto maskáčově zelený - vojenské uniformy, lesy, přechod hranic... jen jedna povídka je ještě trochu říznutá poštovní modří.
M. Vostrý opět drží vysokou laťku kvality. Ale to už mě vůbec nepřekvapuje, takže jsem si s chutí přečetla i vojensky-politická témata, která normálně ani náhodou nevyhledávám.
Věc, která mě hodně baví u těchto povídek, je to, že název sice odpovídá obsahu, ale nakonec úplně jinak, než se zezačátku zdá. Tady mě nejvíc překvapil název Buchty pro Andreu a Nejrychlejší kůň na světě. Díky tomuto momentu překvapení si jistě i povídky lépe zapamatuju.
Jako vždy jde o trochu mysteriózní povídky, které chytnou a nepustí a mají vtip a jasnou pointu! I když u některých člověka spíš mrazí, zvlášť v této sbírce.
Nejvíc se mi líbila titulní povídka, pak Muzikant na jezeře, a jako milovníka kryptografie mě dost zaujal Učitel hudby.
Jo, můžu směle doporučit, i když pro případné seznámení s autorem možná bude místo této knížky lepší sbírka Muzikant na jezeře, která obsahuje i dvě výše zmiňované povídky a k tomu to nej z předešlých sbírek.

iceVS
13.02.2022 5 z 5

I pátá kniha je skvělá. Obdivuju autorovu fantazii, moc mě baví jeho jazyk. Po přečtení jeho povídek mi ještě pár hodin zůstává příjemná nálada, šmrncnutá trochou tajemna. Krásně uvěřitelné neuvěřitelné čtení :-)


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nejrychlejší kůň na světě v seznamech

v Přečtených3x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x